Huizen

We zijn de afgelopen twee weken op drie mooie plekken geweest. De eerste was het huisje waar we een weekendje verbleven. Op zich zouden we niet precies dat huisje willen om in te wonen (want alles al een beetje oud en stuk en viezig), maar wat hadden we een mooi uitzicht. En heerlijk veel ramen om van al dat mooie groen te kunnen genieten.

De tweede plek was het huis van vrienden waar we eergisteren gingen eten. Ze woonden eerst op een flatje, maar inmiddels hebben ze een echt grachtenpand betrokken. Het is niet de Herengracht in hartje Amsterdam, dat zouden ze niet kunnen betalen, maar het zag er wel net zo mooi uit en er liepen een stuk minder toeristen rond. Alleen maar voordelen dus! En ik vond het pand prachtig, en doordat er aan de achterkant een beetje moderns aangeknutseld was, was er ook erg veel licht en ruimte in huis. De sfeer die ze gecreëerd hadden, grotendeels met spullen die ze op hun flatje ook al hadden, vond ik ook erg leuk. Heel inspirerend.

Tenslotte gingen we gisteren bij mijn zus op bezoek. Die verhuisde vorig jaar met haar man en kinderen naar een nieuwbouwhuis. Ik heb gezien hoeveel werk de “verbouwing” nog was (ja ja, een nieuwbouwhuis is nog niet per sé helemaal naar wens en af, raar eigenlijk). Maar nu was het echt helemaal klaar, behalve een kaal peertje nog hier en daar. We kregen een rondleiding en zagen ook in dit huis weer vele leuke dingen en voordelen. Ruimte, licht, en, anders dan in het grachtenpandje, geen scheve vloeren (hi hi hi).

 

Dus nu willen we natuurlijk een grachtenpandje. Met rechte vloeren en veel licht. En met het uitzicht op een weiland met paarden. Alstublieft, dank u wel.

Grapje… Maar met onze eigen ooit-verhuisplannen in het achterhoofd, is het extra leuk om te kijken wat andere mensen gekozen hebben en hoe ze het ingericht hebben.

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Geen categorie

3 Reacties op “Huizen

  1. Als je zelf ‘verhuis’plannen hebt, merk je de oplossingen en creatieve dingetjes van anderen veel beter op, maar je ziet ook allerlei nadelen van woningen.
    Geen idee hoe, maar dat het zo werkt mag duidelijk zijn, wel apart als je erover nadenkt!
    groet

  2. johmar

    mijn droomhuis is een klein huisje met een houtkachel en ouderwetse waterpomp en een veranda , verder alles gelijks vloers en natuurlijk ruimte voor een moestuintje , wat kippetjes en zonnepanelen, dus niet afhankelijk van grote energiemaatschappijen , wel graag vlak bij een paar winkels zoals een biologische supermarkt voor wat ik niet in mijn tuintje verbouwen kan en dicht bij het openbaar vervoer zodat ik ook zonder auto overal komen kan, ja het zal wel bij dromen blijven,maar daar kan ik mee leven