Huize Verkouden

Mijn vriend is verkouden. Natuurlijk moet hij dat om de paar minuten luidkeels melden met minimaal een diepe zucht, of met een rochel of een hoestbui. Hij is immers een stoere man met veel testosteron, wat volgens recent onderzoek betekent dat hij echt wel ziek is en veel medelijden behoeft. Dus natuurlijk mag hij thuis in z’n ochtendjas rondlopen, met de verwarming lekker hoog, en krijgt hij van mij af en toe een lekker kopje koffie en een boterham. En dan maar wachten tot het over gaat.

Op dit moment gaat het met mij nog best goed. Ik hoest ook af en toe, maar dat is het dan ook. Dus ga ik nog vrolijk naar mijn werk (en steek daar waarschijnlijk nog even wat mensen aan die ik tegenkom – sorry, mensen). Misschien dat de griepprik me ook enigszins beschermd, maar je weet natuurlijk nooit helemaal zeker waar je je goede gezondheid aan te danken hebt… Misschien komt het ook gewoon omdat ik een slapjanus van een vrouwmens ben met maar weinig testosteron. Die daardoor veel minder vaak geveld wordt door gemene virusjes. Grijns.

Advertentie

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op “Huize Verkouden

  1. Lot

    Mijn opa was een keer behoorlijk ziek maar wilde helemaal niets, niets, niemand in de kamer en niemand moest tegen hem praten, nee hij hoefde ook niets te drinken of te eten. Later klaagde hij dat hij zo slecht verzorgd werd door oma, ik heb haar nog nooit zo horen schelden op hem en het was normaal een hele nette, zorgzame vrouw, dit verwijt was haar echt te gek.

    Mannen lastig, vriend zit hier nu na behandeling bij tandarts zielig te zijn, nu moet ik gebarentaal begrijpen want praten gaat echt lastig, als ik het niet zo snel helemaal begrijp is hij nog zieliger, brr mannen.

  2. Ingrid SE

    Heel herkenbaar! Ik zat afgelopen dagen met een grieperige man en buikgrieperige volwassen zoon. Gelukkig was manlief tijdens zoons overgeefparty wel fit genoeg om te helpen; ik ga dan namelijk echt meedoen met ko…..! Nee, ze klagen niet maar inderdaad, elke paar seconden/minuten hoor je een hoest/rochel/kreun of klaag! Je wordt zelf sloom van dat gehang! Verder hou ik van beiden heel veel! Heb zelf tot nu toe alleen keelpijn……hoop dat ik het gezond houd! Succes daar! Ingrid (SE)