Contant geld uitgeven is te gemakkelijk voor mij

Ik kreeg 200 euro contant van mijn ouders in verband met de kerst en mijn verjaardag. En het vliegt mijn portemonnee uit. Normaal ben ik heel goed in het opschrijven wat ik uitgeef, en bovendien: als ik pin, dan zie ik het bedrag ook terug bij mijn bank. Maar sinds ik die 200 euro kreeg, heb ik al een keer of drie dat ik geen idee heb, waar het geld gebleven is.

Zo rond 13 januari heb ik 2,70 uitgegeven (daar kwam ik dus naderhand achter toen ik het geld telde). Waaraan? Geen idee. Op 18 januari bleek ik weer zeven euro “kwijt” te zijn, en op 23 januari ontdekte ik dat mijn portemonnee sinds de vorige check-up 9,55 euro lichter was, om onverklaarbare redenen.

Ik weet dat sommige mensen zweren bij contant geld uitgeven, omdat het meer ‘pijn’ zou doen in je portemonnee dan pinnen. Maar in mijn geval werkt pinnen dus echt beter. Vanaf vorig jaar april was er maar 50 cent kwijtgeraakt, en nu dus in een maandje tijd zo’n twintig euro…

Ik denk dat ik het resterende geld (nog zo’n 120 euro) met en met op m’n OV-chipkaart laat zetten. Dat kan gelukkig nog bij de balie van diverse stations waar ik wel eens kom: dan kun je met contant geld je saldo opwaarderen. Dan kom ik niet meer in de verleiding om het contant uit te geven aan weet-ik-veel (mijn vermoeden is snoep en tijdschriftjes).

Advertentie

5 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

5 Reacties op “Contant geld uitgeven is te gemakkelijk voor mij

 1. johmar

  ik heb altijd wat contant geld in mijn portemonnee voor het geval dat ik mijn pinpas niet kan gebruiken door storing ,maar ook ik ben dan sneller geneigd om onnodige dingen te kopen, iets wat ik als ik moet pinnen niet zo snel doe, en vergeet dan ook waar ik het aan uitgegeven heb. eigenlijk wil ik dus helemaal geen contant geld op zak hebben,maar ja ik heb ook al eens met een volle kar boodschappen bij een kassa gestaan toen bleek dat het pinapparaat het niet deed en dan ben je blij dat je wat contant geld bij je hebt. ik ben duidelijk minder geld gaan uitgeven sinds ik 99 % van mijn uitgaves via online bankieren of pinnen ben gaan doen.

 2. Apart is dat, maar goed dat je weet wat voor jouw werkt.
  Voor mij werkt contant geld prima, ik geef eigenlijk nooit ongepland geld uit.

 3. Lot

  Voor mij maakt het totaal niet uit of het contantgeld is of pin. Ik koop iets omdat ik he nodig heb of het wil hebben en dat is een weloverwogen keus.

 4. Lisanne

  jij zit echt op je geld he, je krijgt van je ouders geld voor je verjaardag en kerst, waarom koop je daar dan geen tijdschriften van , als cadeautje aan jezelf. Ik snap dat je zuinig bent, maar je kunt ook doorslaan, vergeet niet te leven

 5. Ingrid

  Pinnen werkt voor mij ook beter. Contact geld verdwijnt gewoon zonder dat ik weet waaraan. Het zullen de kleine dingetjes zijn eurootje hier, eurootje daar. En kleine bedragen pinnen doe ik niet zo gauw. Het bijkomende voordeel met pinnen is idd dat ik makkelijk kan zien waaraan ik het uitgeef.
  Net zoals Johmar ben ik minder geld gaan uitgeven door pinnen ipv contact geld.
  Ingrid