Heerlijke sokken zijn duur

Mijn vriend kreeg voor Sinterklaas van  mijn ouders een paar heerlijke wintersokken. Dik, en met ribbeltjes aan de onderkant, zodat je binnenshuis rond kunt lopen op je sokken, zonder uit te glijden. Volgens hem geven die ribbeltjes ook bij elke stap een heerlijke voetmassage.

Helaas… Waste ik de sokken te warm. Ik was sokken samen met ondergoed en handdoeken soms op 60 graden. Meestal op 40, maar af en toe denk ik “dood aan de schimmels en bacteriën!” en kies voor 60 graden. Blijkt dat deze sokken daar niet tegen kunnen. Dus ze krompen en zitten nu veel minder lekker.

Toen heb ik mijn ouders gevraagd waar ze die sokken gekocht hadden. Blijken ze gewoon 18 euro per paar te kosten! Wow! Maar ja, we hebben toch maar twee nieuwe paren gekocht, een sublieme voetmassage is wel wat waard. En op het labeltje staat inderdaad het symbooltje voor wassen op maximaal 30 graden, en alle andere symbooltjes zijn doorgestreept (dus niet in de droger, niet strijken, niet chemisch reinigen etc).

Vanaf nu behandel ik deze twee nieuwe paren sokken als de watjes die het zijn. Dertig graden en niet meer, slappelingen…

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Geld en besparen

Een Reactie op “Heerlijke sokken zijn duur

  1. Jannie

    Ze zijn dus van wol. Daarom zijn ze ook zo warm.