Nieuw doel bedacht

Ik vond het een beetje moeilijk om een doel voor 2014 te bedenken, omdat het voor mij een beetje een onvoorspelbaar jaar wordt. Ik weet niet hoeveel uren ik ga werken (en dus hoeveel geld ik ga verdienen), ik weet niet of we misschien een huis gaan kopen en gaan verhuizen…

Maar ik neem ook aan dat het voor de meeste mensen eigenlijk moeilijk is om een doel te bedenken dat gegarandeerd haalbaar is. Je weet maar nooit of er eens iets tussen komt, nietwaar? Dus hier komt dan toch een doel voor 2014, al weet ik dus niet of ik het halen kan. Maar ik kan er wel zo hard mogelijk naar streven:

Ik wil in 2014 graag 10.000 euro sparen. Dit geld mag naar de spaarrekening, naar deposito’s, naar beleggingen. Maar het moet inkomen zijn dat niet uitgegeven wordt. Ik wil winst en dividend op mijn beleggingen en uitgekeerde rente op mijn spaarrekeningen en deposito’s niet meetellen als inkomen, dat zou een beetje flauw zijn.

Ik zie driehonderdduizend beren op de weg. Maar ik ga er voor! Gemiddeld moet ik dan zo’n 850 euro per maand zien over te houden. Januari was dan al een behoorlijk goede start met een plus van 1625 euro. Februari wordt waarschijnlijk zo rond de nul, maar dat gaan we nog zien. Voor dit jaar is dit een mooie uitdaging.

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Geld en besparen

Een Reactie op “Nieuw doel bedacht

  1. Lijkt mij een heel zinnig doel! Succes!!!