Mooi weekend om wat belastingdingen te doen

Ziezo, weekend. En een hele dag vrij voor de neus. Morgen moet er weer wat gebeuren, maar vandaag zijn er geen plannen. Dus een mooie gelegenheid om aan de inkomstenbelasting te werken.

We hebben een belastingadviseur omdat mijn vriend een eigen bedrijf heeft, dus alles wat wij moeten doen, is het bij elkaar zoeken van al het papierwerk. En dat is toch nog wel heel wat werk, omdat mijn vriend een huis en hypotheek heeft en omdat we allebei verschillende investeringen hebben en ook enige aftrekposten.

Eerst dus maar eens het lijstje van vorig jaar opsnorren, waarop de belastingadviseur had geschreven welk papierwerk we allemaal bij elkaar moesten hebben. De belastingdienst zelf heeft trouwens ook een erg mooi lijstje van gegevens die je mogelijk nodig hebt! Nou ja, als je zelf je aangifte doet, kun je natuurlijk altijd nog tijdens de aangifte even stoppen om iets op gaan zoeken, maar aan de andere kant is het ook dan waarschijnlijk wel handig om eerst alles bij elkaar te zoeken en dan pas het aangifteprogramma op te starten.

Het is elk jaar weer even een klusje, maar dan heb je ook wat…

Advertentie

4 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

4 Reacties op “Mooi weekend om wat belastingdingen te doen

  1. Ilse

    Zelf wacht ik tot de belastingdienst de gegevens heeft ingevuld. Die moet je wel nog controleren en aanvullen. Moet meestal een klein bedraag terug betalen, dus geen haast

  2. Ik heb maandag een afspraak met de accountant. Die heeft de jaarrekening van de zaak gemaakt en doet ook onze persoonlijke administratie. Ik ben benieuwd!