Huishoudgeld komt uit, deze maand

Vanwege het feit dat het een korte maand is (25 februari t/m 25 maart is maar 28 dagen) komen we helemaal prima uit met het huishoudgeld. We houden zelfs over: dat gaat op de spaarrekening.

Ook heb ik al voor 75 euro aan “wildernisvlees” besteld voor april. Dit is de eerste keer dat we zoiets doen, en volgende week kunnen we het af gaan halen. Ik hoop dat de 5 kilo die ik besteld heb, in ons vriezertje past! En ik ben benieuwd hoe het ons bevalt, of eigenlijk mijn vriend, want zelf eet ik geen vlees. Normaal gesproken halen we vlees bij de supermarkt, nu zullen we er aan moeten denken om ’s ochtends (of de avond van tevoren?) vlees te ontdooien in de koelkast, vanuit de vriezer. Ook zit in het pakket wat ik gekozen heb wat suddervlees – normaal zijn wij van de snel-klaar, dus ook dat zal wennen zijn. Misschien moeten we dat soort vlees maar in het weekend bereiden, en we zullen ook wat recepten erbij moeten gaan zoeken.

Een experiment dus, en hopelijk slaagt het, maar dat zullen we nog wel zien, en ik hou jullie op de hoogte.

3 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

3 Reacties op “Huishoudgeld komt uit, deze maand

  1. Thea

    Sinds kort haalt mijn man maandelijks een vleespakket van een ‘biologische, zelfslachtende slager’ . Hoewel ik zelf al meer dan 15 jaar geen vlees eet zie en ruik ik duidelijk het verschil met het ‘biologische vlees’ uit de supermarkt. Hij bereidt het suddervlees meestal in het weekend en eet er dan zondags, dinsdags en woensdag van! Het wordt elke dag lekkerder zegt manlief en volgens mij ruikt het ook steeds lekkerder. De andere 3 dagen bereid ik het vlees (schnitsel, gehaktbal, varkenshaasje etc.) en we eten elke week 1 keer samen vis.

  2. Cisca Servie

    ik zou al het suddervlees in 1x bereiden en dat lekker een paar uur laten sudderen en dan in porties in de vriezer doen, suk6

    • Ja, Thea schreef ook al zoiets, dat je er meerdere dagen van kunt eten in ieder geval; lijkt me inderdaad wel handig, dan heb je dat sudderen maar gehad. Ik heb ook al mijn moeder gebeld voor “hoe doe je dat nou”… 🙂