Vergaderingen van aandeelhouders

Het wordt weer tijd voor de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders. Gisteren kreeg ik een uitnodiging voor de vergadering van ASN bank die eind april zal zijn. Ik weet niet of alle banken/beleggingsinstituten het zo doen, maar de ASN bank heeft jaarlijks een vergadering voor beleggers waar men verslag doet over het voorgaande beleggingsjaar (2013 dus in dit geval) en waarin een voorstel wordt gedaan over de hoeveelheid dividend die uitgekeerd wordt.

Ook dit jaar ga ik er weer niet naartoe, want het is doordeweeks en ik moet werken. Wel kun je alle vergaderstukken downloaden vanaf de website (alleen kan ik ze nu nog niet vinden), en ik ga er denk ik een paar doorlezen.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe zo’n vergadering werkt. Je mag dus stemmen over de hoeveelheid dividend, en zo zijn er misschien nog wat andere dingen waar je als aandeelhouder je “ja” of “nee” over mag uitspreken. Bovendien krijg je waarschijnlijk toch wel wat extra informatie over hoe de fondsen werken . Zo bezien wel jammer dat ik er nog nooit bij geweest ben. Maar ja, werk gaat toch echt voor, hoor. Misschien heb ik volgend jaar toevallig een vrije dag, dan ga ik dan eens kijken.

 

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op “Vergaderingen van aandeelhouders

  1. Willemien

    Hetzijn altijd leuke bijeenkomsten want behalve de bespreking van het afgelopen jaar is er ook gelegenheid om vragen te stellen overhet beleid van het bedrijf.
    Ook krijg je gadgets soms een beeldje, soms een goodie bag, soms ook niets.

  2. Anoniem

    MIjn tachtigjarige schoonmoeder gaat ieder jaar. Ze gebruikt haar gratis reizenkaartje dan om de gratis (uitstekende ) lunch te verorberen. Waar ze het verder over hebben weet ze niet, na de lunch glipt ze weer weg.