Vergoeding bestuurders pensioenfondsen moet omhoog, vindt bestuurder pensioenfonds

Zucht. Hier kan ik echt slecht tegen… Vandaag een nieuwsbericht dat een bestuurder van een pensioenfonds, René van de Kieft (die vanaf juli 2012 bestuurder was bij het pensioenfonds ABP en volgens het nieuwsbericht daar recent alweer mee gestopt is (al vind ik dat nog niet terug op abp.nl) vindt dat bestuurders van een pensioenfonds meer betaald moeten krijgen.

Goh. Aanvalletje van hebzucht, meneer van de Kieft?

De reden zou zijn dat de wereld van pensioenfondsen erg geprofessionaliseerd is en dat professionals nou eenmaal meer geld verdienen. En dat er geen enkele goede kracht te vinden is die voor het schijntje van slechts 100.000 euro per jaar (de voorzitter) of 60.000 euro per jaar (andere leden van het bestuur) wil komen werken (bron).

En dat is dan waarschijnlijk niet voor een fulltime baan, hè…  Er wordt genoemd dat men minimaal een keer per maand vergadert (oeh!), en dat bestuursleden die in een commissie gaan zitten nog eens een extra vergoeding krijgen van 5000 tot 15.000 euro per jaar, want die moeten natuurlijk iets vaker komen opdraven voor een vergadering.

Ik hoop dat deze uitspraak van meneer van de Kieft net zo veel verontwaardiging oplevert in de pers als wat ik nu voel. Het is erg lastig om te bedenken waarom het bestuur van een pensioenfonds zoveel moet verdienen, als je weet dat het geld daarvoor van de pensioenpremies betaald moet worden. En als je bedenkt hoe verschrikkelijk goed ze de boel de afgelopen jaren bestuurd hebben…

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

4 Reacties op “Vergoeding bestuurders pensioenfondsen moet omhoog, vindt bestuurder pensioenfonds

  1. GJ

    Dat schijntje van 100.000 kom ik graag voor werken hoor. De helft ook nog wel. En een extra vergoeding van 15.000 voor een commissie? Genoeg mensen die met zo’n bedrag een heel jaar moeten rondkomen.

  2. Een gevalletje, wij van WC-Eend adviseren… juist… WC-eend!

  3. johmar

    pardon? economische crisis ? werkeloosheid ? meer mensen in de bijstand ? bezuinigen ? o ja dat is waar ook, niet hun probleem .