Ik kan het niet laten… investeren

Ik kan het niet laten hoor, investeren vind ik leuker dan sparen. Dus daar ging het afgelopen weekend weer 1000 euro als lening naar een windenergievereniging, in dit geval Meerwind in de Haarlemmermeerpolder. Ik heb ook al twee andere investeringen van elk 1000 euro gedaan: bij beleggingsfonds Meewind en bij een andere vereniging die Windvogel heet. Zo probeer ik het risico een beetje te spreiden. In alle gevallen wordt er een dividend van circa 5% per jaar beloofd.

Natuurlijk is dat rendement niet gegarandeerd, en loop ik risico dat ik hier geld aan kwijt raak. Bovendien is het geld over het algemeen moeilijk snel terug te krijgen: je gaat de leningen voor langere termijn aan. Maar ik durf het wel aan, hoop dat windenergie een succes wordt, en het is ook maar ehm ongeveer 6% van al mijn bezittingen, dus ga ik er niet aan onderdoor als het mis gaat.

Nu is het wel zo dat hierdoor mijn verdeling van mijn bezittingen weer steeds verder scheef gaat. Ik wilde graag 50% spaargeld, 25% beleggen in aandelen en 25% beleggen in obligaties. Op dit moment is maar 45% spaargeld… Dus daar moet ik weer aan gaan werken. De komende maanden moet al mijn extra geld weer “gewoon” naar de spaarrekening.

Ook al vind ik dat hartstikke saai…

Advertentie

3 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

3 Reacties op “Ik kan het niet laten… investeren

  1. Ik herken het wel hoor. Hier probeer ik ook niet een te groot deel van mijn geld te beleggen. Maar ik vind crowdfunding en duurzame beleggingen nou eenmaal leuker, omdat ik dan weet wat er met het geld gebeurd. Ik heb nu ook een beetje een scheve verhouding, daar moet ook aan gewerkt worden!

  2. Anoniem

    Vind je 50% spaargeld niet veel te veel? Heb je zo’n grote buffer wel nodig? Ik heb nu ook nog een redelijk grote buffer, maar dat is omdat ik in de toekomst waarschijnlijk een huis ga kopen. Maar anders zou ik meer in beleggingen stoppen.