Weekbudget extra uitgaven

Deze week weer grandioos over het weekbudget heen. Tja, wat wil je ook, als je duur uit eten gaat? Het etentje dinsdag kostte 33 euro. En daarmee was dus het weekbudget van 20 euro meteen ruim overschreden.

Verder heb ik deze week niets gekocht. En omdat ik in voorafgaande weken binnen budget bleef, kan ik deze maand nog binnen de totale gewenste kosten blijven, als ik de komende twee weken ook binnen budget blijf.

Daar ga ik dus maar m’n best voor doen.

Toevoeging: dat betekent dan dat ik mijn maandbudget toch ga halen, ook al heb ik mijn weekbudget dan niet helemaal gehaald. Daarom werkt het weekbudget voor mij: meestal blijf ik er binnen, soms niet, maar over de maand gezien komt het goed. Budgetteren per week zorgt er voor dat ik elke week wat leuks kan doen en ook nooit zover buiten de band spring dat het de rest van de maand niet meer te corrigeren is.

Advertentie

5 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

5 Reacties op “Weekbudget extra uitgaven

 1. GJ

  Als je een weekbudget hebt van 20 euro, dan kun je dat ook nooit gebruiken voor etentjes natuurlijk. Tenzij je definitie van een etentje bestaat uit een kroket uit de muur trekken. 😉
  Ik zou dan gewoon een bedrag per jaar reserveren voor etentjes en dat, afhankelijk van het aantal keer dat je gemiddeld per jaar uit eten gaat, weer opdelen in stukken om te voorkomen dat je aan het einde van het jaar met het kerstdiner wel gedwongen bent om het te houden bij een frietje met, en ieder een halve oliebol op oudjaar.

  • Ik had natuurlijk geld kunnen opsparen van vorige weken, en had in de eerste twee weken van juli ook wat geld over van het weekbudget… dus dat heb ik dan nu weer opgegeten.

 2. Maar; was het lekker??

 3. Ineke

  Ik denk serieus dat je je budget te laag gezet hebt. Het voelt toch onprettig om dat doel steeds niet te halen? Misschien wil je er ook teveel van doen en is het gewoon geen reeel bedrag? Ik heb een aparte spaarrekening naast mijn betaalrekening waar mijn vakantiegeld en 13e maand op gaan. Dit is voor het hele jaar en is mijn leuke dingen potje. De ene maand gebruik ik wat meer en de andere wat minder. Door de bank genomen kom ik er altijd mee uit en heb geen stress over weekgeld.