Geld terug van opgezegde begrafenisverzekering

Zo, de begrafenisverzekering is echt opgezegd. Ik deed dit omdat ik nu genoeg geld heb om zelf die begrafenis te kunnen laten betalen uit mijn erfenis, en dan is het toch zonde van die jaarlijkse premie (zie ook hier). Ik stuurde eerst een mailtje om de polis op te zeggen, maar dat kwam door een spelfout in de achternaam van de tussenpersoon niet aan. Daarna belde ik er gelukkig zelf een week of twee later achteraan en kwam er achter dat het mailtje natuurlijk nooit gearriveerd was (helemaal mijn fout natuurlijk). Uiteindelijk zette de tussenpersoon toen de opzegging in werking en toen was het ook snel geregeld. 

Aan het begin van deze maand betaalde ik nog heel keurig de premie voor het komende jaar (want ik wilde nou ook weer niet een betalingsachterstand krijgen of zoiets, hoop gedoe voor niets). Donderdag kwam er ineens een bult van 561 euro terug naar mijn betaalrekening van deze opgezegde begrafenisverzekering. Zo, da’s lekker…

Nou ja, dat is natuurlijk geld wat ik zelf bij elkaar “gespaard” heb door elk jaar premie te betalen, de polis is acht jaar oud dus in die tijd heb ik 880 euro ingelegd. Ik heb dus meer ingelegd dan wat ik nu krijg, maar dat is prima, want ik ben ook al die jaren verzekerd geweest voor het geval ik overleden was geworden geweest. En ik ben toch maar blij dat dat niet het geval is en dat ik vrolijk verder kan en mag leven 🙂  .Ik heb het geld meteen op de spaarrekening gezet en ga vandaag of morgen, als mijn salaris binnenkomt, kijken hoeveel meer er nog naar de spaarrekening weer kan.

3 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

3 Reacties op “Geld terug van opgezegde begrafenisverzekering

  1. Huib

    Ik ben verzekerd bij de Dela en ik wilde ook mijn verzekering opzeggen en mijn geld terug. De Dela geeft in dat geval echter geen ingelegd geld terug: Bij opzegging stopt de inleg maar ze keren pas uit bij overlijden. Ik baal daar van.

    • Ik moet bekennen dat ik toen ik deze verzekering aanging, niet wist dat ze geld terug zouden geven. Ik vond 110 euro per jaar sowieso wel een mooi bedrag om verzekerd te zijn. Uiteindelijk heb ik dan dus circa 40-50 euro per jaar betaald voor de verzekering en de rest terug gekregen. Als jij iets van 40 – 60 euro per jaar betaalt, dan betaal je dus ongeveer hetzelfde als ik, alleen ben ik langere tijd meer geld kwijt geweest dat ik pas later terug kreeg…

  2. goed geregeld! Het verlies is inderdaad balen, maar terecht gezien je die tijd verzekerd bent geweest.