Uitgaven in augustus

Hè, ik kom deze maand nét boven budget binnen… Zestien euro teveel uitgegeven deze maand, en je zou kunnen zeggen dat die gedaan zijn bij de onverwachte uitgaven (al was het kledingbudget deze maand ook overschreden, maar dat wordt dan weer mooi gecompenseerd door minder reiskosten).

Het overzicht maar weer:

Screenshot 2014-08-28 10.55.03Speciale dingetjes: de uitvaartverzekering is nu opgezegd en ik heb er ook geld voor terug gekregen (zie eventueel deze post). Dus dit is de laatste keer ooit dat ik deze premie betaald heb.

Ik dacht dat ik deze maand veel zou reizen, vandaar dat ik daar veel geld voor had ingepland; maar dat valt uiteindelijk mee. Ik heb nog een ouderwetse voordeelurenkaart (voor zolang als die blijft bestaan), en dan betaal ik 60 euro per jaar voor dagelijks met 40% korting reizen na 9 uur ’s ochtends. Dit bespaart mij elk jaar veel geld, dus ik heb deze maand weer graag die 60 euro betaald voor weer een jaar korting.

Ik ging over het budget voor kleding en kapsel heen vanwege het bezoeken van een duurdere kapper dan normaal (waarvoor ik dertig euro afrekende) en het kopen van nieuwe gymschoenen. Meestal zit ik in deze categorie onder budget (gemiddeld zit ik op 30 euro per maand in het afgelopen jaar), dus ik vind het niet zo heel erg. Achteraf gezien had ik nog wel even wat verder kunnen shoppen en kunnen kijken of ik goedkopere schoenen had kunnen vinden. Maar goed, da’s dan een goed idee voor de volgende keer dat ik weer schoenen nodig heb…

3 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

3 Reacties op “Uitgaven in augustus

  1. Dag, ik bewonder je energie om al die financiële zaken uit te zoeken en met ons te delen. Ook bij ons is het niet écht nodig om heel zuinig aan te doen, maar ik ga toch onze uitgaven eens goed op een rijtje zetten en kijken wat er overbodig is en misschien een extra spaarpot creëren. Moet daarvoor nog wel een doel bedenken, maar dat zal zo’n probleem niet zijn 🙂

    Ik ben een generatie verder dan jij en hoef niet per se meer te werken, dus ik heb makkelijk praten, maar: je moet niet vergeten te leven hoor! Het kan zo maar opeens afgelopen zijn (weet ik uit ervaring) en als je dan alleen maar aan kapitaal vergaren heb gedacht, dan zou dat zonde zijn.

    Spannend overigens, jullie eventuele ‘emigratie’, ik vind het bewonderenswaardig dat mensen zo’n stap durven nemen! Sterkte met jullie beslissing, hoe die ook uitpakt.

  2. jacqueline

    Even een korte reactie over je ns voordeeluren abonnement.
    Ik heb verleden week gebeld dat ik mijn voordeeluren abonnement wilde opzeggen, omdat ik niet veel meer met de trein reis. Toen kreeg ik een aanbod voor nieuw ns voordeel abonnement met €29,00 korting voor een jaar. Misschien ook een tip voor jou, bellen om te zeggen dat je je abonnement wil opzeggen en dan met voordeel verlengen….