Enquetes invullen online – niet meer mijn ding

Ja, ik ben het zat. Ik stop met één van de twee “verdien nu geld online”-programma’s waar ik aan meedoe. Waarom? Omdat ik opgeteld uren bezig ben geweest voor het verdienen van 10 euro. En dat is het me niet (meer) waard.

Het klikken op een mailtje levert één cent op. Het invullen van een enquête levert vaak 15 cent op, soms 50 cent. Helaas val je ook vaak buitenboord bij de enquêtes en dan krijg je een cent “voor de moeite”. Bovendien is het bij zowel de mailtjes als bij de enquêtes zo, dat je maar moet afwachten wanneer er eentje op je pad komt. Soms is er tijden niets te doen, terwijl ik dan juist er tijd voor zou hebben.

Je verdient meer met dit soort programma’s als je bijvoorbeeld online aankopen doet. Aangesloten webwinkels geven je dan bijvoorbeeld 20 cent terug op een aankoop van 20 euro – die 20 cent komen dan bij je krediet en worden mee uitbetaald als je het minimum uitbetaalbedrag haalt. Maar ik koop weinig online, dus daar kom ik ook niet veel verder mee. Bovendien hou je dan misschien jezelf voor de gek: dan krijg je 5 euro terug, maar heb je daarvoor bijvoorbeeld wel voor 300 euro of meer uit moeten geven aan spullen.

Dus ik heb me bedacht dat ik veel sneller, en met veel minder ergernis tien euro kan verdienen door bijvoorbeeld:

 • een uurtje in de keuken te staan en zo vier diepvriesmaaltijden te maken die ik later kan opwarmen, in plaats van dat ik een snelle hap ergens haal. (Eén diepvriesmaaltijd kost dan circa 2 euro aan ingrediënten, een snelle hap kost vaak wel 4,50 euro – tadaa: 10 euro verdiend…)
 • vier keer met de fiets te gaan in plaats van met het openbaar vervoer (kost bijvoorbeeld elke keer een half uur extra tijd, scheelt vier kaartjes van circa 2 tot 3 euro; en levert trouwens ook nog extra flexibiliteit en uithoudingsvermogen op)
 • een populair boek te reserveren in de bieb in plaats van het te kopen (kopen kost al snel 15 euro, een boek reserveren kost bij de Delftse bieb 1,50 euro en ophalen kost me circa een half uurtje van mijn tijd als ik er speciaal voor zou moeten fietsen; voor het lenen betaal ik niets omdat ik een abonnement heb (en dat wel jaarlijks betaal natuurlijk))

Kortom, MoneyMiljonair wat nu Qassa heet, gaat er uit. Maar wel pas nadat ik de tien euro weer bereikt heb: ik moet nog 1 euro en 53 cent. (Daar ben ik dan trouwens vanaf mei 2014 mee bezig geweest). Dat is bijvoorbeeld klikken op 153 mailtjes, ofwel 10 enquêtes van 15 cent plus nog drie losse mailtjes, of… Het gaat me dus nog wel een weekje of twee kosten, maar goed.

En dan is er nog eentje over, en die mag voorlopig blijven…

5 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

5 Reacties op “Enquetes invullen online – niet meer mijn ding

 1. Ik ben niet zo bekend mee met die geld opleverende(?) instanties, maar het lijkt me dat ze het alleen maar doen omdat ze er zelf beter aan/van worden. Als ik aan een enquête meedoe, is het omdat er bepaalde zaken onderzocht worden, bij Radar bijvoorbeeld, of door het Centraal Bureau voor de Statistiek, zodat – als ze weer eens zeggen: “de Nederlandse bevolking vindt” – ik hier ook bij hoor. Meestal ‘vindt’ de Nederlandse bevolking iets, terwijl mij nooit iets gevraagd is, trouwens.
  Goed weekeinde.

 2. NV

  Schiet inderdaad niet op die Moneymiljonair/Qassa, ik ben ook van plan om te stoppen. Als je ziet wat je daadwerkelijk terugkrijgt voor je tijd en moeite valt het erg tegen.Qassa geeft ook minder als Euroclix. Ik heb ook regelmatig enquêtes van Opinionbar, daar krijg je dan 1 euro voor 15 a 20 minuten, maar ook daar heb ik geen zin meer in. Fijn weekend 🙂

 3. Qassa is inderdaad teleurstellend. Euroclix vind ik nog wel leuk!

 4. GJ

  Ik heb nooit begrepen dat mensen aan dat soort dingen meedoen. Zeker niet omdat het die bedrijven meestal vooral gaat om zoveel mogelijk infomatie over je te verzamelen, die ze dan weer met winst kunnen verkopen aan andere bedrijven die je weer gaan bestoken met reclame.
  En het levert inderdaad nauwelijks iets op, terwijl je er enorm veel tijd in moet steken.

 5. johmar

  tja , het loopt inderdaad niet erg op als je geen aankopen online doet en niemand lid maakt, maar toch ga ik er nog even mee door, want als je een laag inkomen hebt is iedere euro er toch weer een en het invullen die ik tijdens het tv kijken zodat ik er geen kostbare tijd mee verspil.