Uitgaven in september

Schandalig veel leuke uitgaven gedaan deze maand. We zijn onder andere een weekendje weg geweest, wat niet helemaal in het huishoudbudget paste, dus daarvoor stortten we ieder nog 100 euro bij. Maar daarnaast ook nog snoep gekocht, en een boek (toch wel), en uit eten geweest, en naar de film. Kortom, het ging hard deze maand.

Screenshot 2014-09-29 08.22.24Ik ga de rest van dit jaar de bijdrage voor de ziektekosten ophogen, in verband met een ingreep die ik nog ga ondergaan (hopelijk dit jaar) die deels niet vergoed zal zijn. Tegen de tijd dat die rekening komt, heb ik dan hopelijk een deel van dat bedrag alweer bij elkaar gespaard. Ach ja, kan niet altijd feest zijn.

Bij de kosten voor openbaar vervoer zit ik eindelijk eens onder het streefbedrag. Deze maand blijkbaar weinig hoeven treinreizen voor m’n werk, en privé ook geen reizen gemaakt. Dat scheelt dus toch wel, maar het wordt vast volgende maand weer meer.

Ik ben niet helemaal tevreden over mijn uitgaven van deze maand, maar oktober geeft me dan weer een nieuwe kans om het beter te doen.

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

5 Reacties op “Uitgaven in september

 1. Hoop dat ’t geen ‘grote’ ingreep moet zijn, sterkte

 2. Handig zo’n overzicht aan het einde van de maand. Ik ben er deze maand ook mee begonnen, het helpt om bewuster keuzes te maken.
  leuk zijn ook de posts over spaar/beleg mogelijkheden. Afgelopen maand ben ik begonnen met een kleine inleg in ASN Novib en geldvoorelkaar.

 3. John272

  Mooi lijstje van uitgaven, als ik het vergelijk met me eigen lijst mis ik de internet verbinding, tv – telefoon / stook kosten / water kosten in het overzicht. Zelf hou ik ook bijv de gemeente belastingen bij in dit overzicht. Je mobiele telefoon kosten zijn mooi laag dat doe je goed. Vind je goede doelen budget is wel erg hoog (bijna 500 euro of 25% van je totale uitgaven), maar dat is natuurlijk ieder voor zich.

 4. meneerdubbeltje

  Het valt me op dat de bedragen naar goede doelen (opgeteld) best fors zijn, zeker bij omrekenen op jaarbasis. Dit zou nog een mooie besparen kunnen opleveren, net als het bedrag(je) voor het lidmaatschap van een politieke partij.

  Verder … Mooi overzicht !!!! 👍