Wat hebben we het toch goed!

Onze wasdroogcombinatie is nog niet vervangen. Dat komt omdat we maar een klein plekje hebben voor de wasmachine, dus konden we maar uit weinig wasdroogcombinaties kiezen. Het apparaat dat we uiteindelijk kozen was goedkoop en had het goede kleine formaat, maar was niet meteen leverbaar. Als het goed is, gaat hij deze week afgeleverd worden (hoera!).

De afgelopen weken hebben we in het eerste weekend de was bij mijn ouders gedaan (daar moesten we toch al naartoe), en in de weekenden daarna bij een goede vriend van mijn vriend, die redelijk in de buurt woont (denk: vijf minuten fietsen). Wat een gesleep! Op de heenweg is het zwaar, en dan is het op de terugweg nog wat zwaarder omdat de was dan nat is. We hebben ook een keer de auto genomen, waren het gesleep zat.

En dan merk je het pas, hè? Oh, hoe heerlijk waren de dagen dat je met een wasje maar een paar meters hoefde af te leggen om het in een wasmachine te stoppen! En dat je zelf ook kon kiezen wanneer je wilde wassen: of het nou op maandagmiddag om drie uur is of om donderdagnacht midden in de nacht… Het kan allemaal als je je eigen wasmachine hebt!

En hoe heerlijk dus dat die tijden binnenkort weer terug gaan keren! Tjonge, wat hebben we het toch luxe, eigenlijk: met een druk op de knop wordt je was voor je gewassen, wanneer je ook maar wilt, en zonder dat je je rug er op hoeft te breken.

Idem dito natuurlijk voor dingen als stromend veilig water, stromende veilige riolering, en eenvoudige verwarming van je huis (ook zonder je rug te breken op dingen als stookhout of zonder je longen te vergiftigen met petroleum-walmen of iets dergelijks).

Ik ga proberen weer een tijdje niet te klagen. Vanmiddag met het behoorlijk veilige en betrouwbare openbare vervoer (goedkoper dan een eigen auto ook nog!) naar mijn werk, en vanavond weer lekker genieten van veilige warmte en veilig licht in de eigen huiskamer!

Advertentie

Reacties uitgeschakeld voor Wat hebben we het toch goed!

Opgeslagen onder Geld en besparen

Reacties zijn gesloten.