Pensioen-tips

Het is blijkbaar de pensioen-driedaagse. Gisteren stond er een grote advertentie in een van die gratis krantjes die je in de trein mee kunt nemen, ik zat er tegenaan te kijken omdat de meneer die tegenover mij in de trein zat, zo’n krantje zat te lezen 🙂

Dit wordt onder andere georganiseerd door de website Wijzer in Geldzaken. Deze website lijkt mij redelijk betrouwbaar (o.a. de overheid, de AFM en de Consumentenbond werken aan de website mee). De speciale link over het pensioen die ze gemaakt hebben heet watmoetikdoenvoormijnpensioen.nl . Als je de vragen invult, zie je aan het einde welke dingen je nog zou kunnen doen om je pensioen te verbeteren.

Mij vertelt deze website dat ik op m’n 70e AOW zal gaan krijgen (zucht), en dat ik kan kijken of ik extra kan gaan sparen voor mijn pensioen.

De timing van deze pensioen-driedaagse is trouwens best mooi: mochten mensen door deze activiteiten gestimuleerd worden om meer geld te storten in een pensioenvoorziening (denk: in het pensioenfonds van hun werk, of op een pensioenspaarrekening, pensioenbeleggingsrekening, of in een pensioenverzekering), dan kunnen ze dat hopelijk nog allemaal dit jaar rond krijgen en dan kunnen ze de jaarruimte van dit jaar nog gebruiken en komend voorjaar geld terug krijgen van de inkomstenbelasting.

Dus als je zelf nog iets wilde doen aan je pensioen: kom nu in actie! Laat je informeren en ga dan werken aan een plan dat bij jou past. Daar kan ook bij horen dat je je geld niet direct in een pensioenpotje stopt, maar juist besluit om je extra geld te steken in het afbetalen van je hypotheek, of dat je besluit om zelf geld opzij te leggen voor later (zonder belastingvoordelen, maar wel met alle vrijheid van waar je het inlegt, wanneer je het opneemt en waarvoor).

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Geld en besparen

Een Reactie op “Pensioen-tips

  1. Zonet ook de berekening gemaakt, voor mij tot 70,5 jaar (!)
    Het is lastig zo’n leeftijd voor te stellen.

    Ik stel mij zo voor dan tussen de 60 en 70 jaar in ieder geval parttime te gaan werken.

    (Het is bovendien jammer dat eerder stoppen fiscaal wordt ontmoedigt. Als ik het goed heb begrepen is de maximale pensioen opbouw vanaf volgend jaar lager, met als argument van de overheid dat iedereen langer door werkt.)