Uitgaven in oktober

Had ik begin oktober het goede voornemen om er een no-spend maand van te maken… Lukte dat totaal, maar dan ook totaal niet. De onverwachte uitgaven rezen de pan uit. Deels was dat gewoonweg pech: de wasmachine begaf het, en ik droeg de helft bij aan een nieuwe. Maar daarnaast gingen we ook lekker een weekendje weg, wat ik betaalde, en trakteerde ik mezelf op een beetje snoep (wel minder dan eerst!), alvast op een agenda voor 2015, op wat leesvoer, en op een computerspelletje. Ka-ching: de afrekening aan “onverwachte uitgaven” bedroeg hierdoor een pijnlijke 505 euro in plaats van de geplande 75 euro. Dat was dan gelukkig wel de grootste afwijking. Hier volgt het overzicht:

Screenshot 2014-10-31 07.37.31

De helft van de uitgaven voor het weekendje weg schaarde ik dan onder “cadeaus”, want voor zijn verjaardag gaf ik mijn vriend zijn helft cadeau. Dus vandaar dat die post ook veel meer is dan normaal. Maar, toegeven: het was wel een heel erg leuk weekendje weg! Ik gaf ook al 20 euro uit aan chocoladeletters (eindelijk heb ik eens een jaar alle echte voorletters van mijn familie, in plaats van maar weer eens te moeten kiezen voor de P van papa en de S van Susje). Die letters liggen dus heel braaf te wachten op december…

De post “kleding/kapsel” komt iets hoger binnen deze maand, maar die is ook heel vaak veel lager dan 40 euro, dus dat mag een keertje.

Tenslotte was de post vervoer ook wat meer dan normaal. Voor mijn werk maakte ik namelijk een paar relatief verre reizen (per trein). Ik verwacht wel dat ik dit geld komende maand met het salaris terugkrijg, want het werk betaalt mij gelukkig ook een goede reiskostenvergoeding.

Al met al was het een maand met bijna 2200 euro aan uitgaven: De een-na-duurste maand van 2014. Eigenlijk valt me dat toch nog een beetje mee… Al hoop ik wel van ganser harte dat november een beetje goedkoper zal zijn. We zullen zien…

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Geld en besparen

Een Reactie op “Uitgaven in oktober

  1. meneerdubbeltje

    Je maakt er iedere keer weer een mooi overzicht van !
    De lasten die elke maand komen hou ik alleen in een excelletje bij, de overige uitgaven (oa boodschappen) gaan in een handgeschreven kasboek. Het voelt gewoon lekker om te weten waar het geld is gebleven, zeker als je een keer meer hebt moet uitgeven dan je eigenlijk wilde.