Sparen met haast

Ik heb haast. Ik wil graag zo snel mogelijk meer sparen. Op mijn werk lijkt namelijk de laatste tijd niets meer zeker. Een paar weken geleden kwam er een mailtje dat de omzet dit jaar tegenvalt en dat er dus nog meer bezuinigd moet worden, bovenop de bezuinigingsronde waar we al mee bezig waren. De duimschroeven worden dus nog iets verder aangedraaid (behalve natuurlijk wat betreft de salarissen en de onkostenvergoedingen van de bestuurders, hè, die moeten hier natuurlijk niet onder lijden…).

Voorlopig lijkt mijn eigen baan nog zeker – ik heb een vast contract, en ik denk dat mijn functie nodig is, in ieder geval nog de komende paar jaren. Ik heb helaas veel andere bekwame en ervaren collega’s al zien vertrekken omdat hun tijdelijke contract niet meer verlengd werd, en we missen ze behoorlijk op de werkvloer.

Maar wie weet wat er nog komt? Misschien bedenkt de een of andere verandermanager of duur ingehuurde consultant over een paar jaar dat het best anders kan, en dat mijn functie dan dus wel overbodig is, of dat ze in ieder geval wel met de helft minder man-uren toe kunnen.

Als die tijd ooit komt, wil ik graag voor mezelf meer zekerheid. En dus een grote financiële buffer. Zodat ik eventueel “toedeloe” kan zeggen (en iets nog veel onbeleefders kan denken).

En dus heb ik haast.

Hoewel… We gaan toch wel gewoon lekker af en toe een weekendje weg, en we geven ook nog steeds best veel geld uit aan de boodschappen. Ik zou nog best veel meer kunnen beknibbelen als ik echt (enorme) haast had… En dat blijft voor mij dus iets om bij stil te staan en om over na te denken.

2 reacties

Opgeslagen onder Doelen, Geld en besparen

2 Reacties op “Sparen met haast

  1. GJ

    Haastige spoed is zelden goed.
    En wie weet wat er na deze baan komt?
    Begin vorig jaar stond mijn baan ook op de tocht. Ik maakte me ook zorgen. En toen had ik binnen 2 maanden ook weer werk. Met een betere baas, leuker werk en veel beter betaald.

  2. Vlijtig met Zuinigheid

    Volgens mij werk je in hetzelfde bedrijf dan mijn man. 😉