Geld “verdienen”

Op een bepaalde Amerikaanse blog werd een mevrouw geïntroduceerd die in de afgelopen maanden al ruim 4000 dollar extra verdiend had. Haar doel was om de 10.000 dollar te halen voordat het jaar om was. (Wil je het zelf lezen, het gaat om deze blogpost, in het Engels dus).

Hoe had ze dit extra geld verdiend?

Nou, het grootste deel van het geld had ze verdiend door haar boeken, kleding, schoenen, handtassen en andere overbodige zooi te verkopen via diverse websites en haar lokale tweedehands winkels.

Goh.

Wat deze mevrouw dus eigenlijk heeft gedaan, is in de afgelopen jaren veel te veel spullen kopen, voor zeg in totaal 20.000 dollar (of wie weet, nog veel meer), en van dat uitgegeven bedrag heeft ze dan nu een dollar of 4000 terugverdiend door de spullen tweedehands weer te verkopen.

Daar ben ik dus niet zo heel erg van onder de indruk, als je het niet erg vindt…

Toegegeven: als je net “het licht gezien hebt” en hebt besloten om te gaan consuminderen en om nu eindelijk eens al die troep op te ruimen: gefeliciteerd, slimme beslissing en geniet ook vooral van het geld dat je nog terug kunt krijgen voor miskopen uit het verleden. Maar ga je alsjeblieft niet op de borst slaan van “ik heb geld verdiend!”. Nee, je hebt hoogstens je verliezen beperkt.

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

5 Reacties op “Geld “verdienen”

  1. Ik kan het ook alleen maar met je eens zijn! Het moet niet gekker worden zeg!

  2. het zou eerder moeten zijn geld- terug- verdienen

  3. johmar

    zo is er nu ook een reclame van een supermarkt waar je geld kunt verdienen met aanbiedingen ? huh ? nee je bespaart hooguit wat geld als het gaat om producten die normaal duurder zijn en die je normaal ook gebruikt . je kunt geen geld verdienen door iets aan te schaffen en ook niet door iets niet te kopen, je houd alleen geld over wat je anders kwijt was. verdienen doe je door te werken.

  4. Tjeee zo kan ik ook ‘verdienen’
    Groet