ASN Groenprojectenfonds gesloten tot 2015

Het ASN Groenprojectenfonds is weer gesloten voor nieuwe aankopen. Tot ergens begin 2015 kunnen mensen geen nieuwe aankopen meer doen, verkopen kan nog gewoon wel. Vorig jaar schreef ik er over op 25 december (zie hier), dit jaar is het blijkbaar al eerder zover.

De reden voor de grote toestroom aan aankopen zo tegen het einde van het jaar, is dat geld ingelegd in het Groenprojectenfonds niet meetelt bij de vermogensbelasting, tot een bepaald maximumbedrag per persoon. En omdat de peildatum 1 januari geldt, proberen veel mensen hun geld tegen het einde van het jaar hierin in te leggen – en vaak zijn die mensen dan na 1 januari weer weg met hun geld. Ik geloof niet dat de beheerders van dit fonds ergens beschrijven hoe groot de schommeling precies is die ze zo tegen december/januari zien, maar ik neem aan dat hij best groot is. Ze leggen in hun post ook uit, waarom ze een te grote toestroom niet aan kunnen en dus het fonds even gesloten hebben.

Ik beleg een deel van mijn geld in dit fonds, maar doe dat het hele jaar door. Dit jaar legde ik eind september nog een nieuw bedragje in, gelukkig was het fonds toen nog niet gesloten.

Dit jaar dus eerder dan vorig jaar, ben benieuwd of het volgend jaar nog weer eerder is…

Advertentie

Reacties uitgeschakeld voor ASN Groenprojectenfonds gesloten tot 2015

Opgeslagen onder Geld en besparen

Reacties zijn gesloten.