De Challenge…

Een van de grootbanken heeft een “Challenge” actie opgesteld waarbij klanten (en niet-klanten) elke dag gedurende 30 dagen gaan proberen om Meer Geld over te houden.

Eerste actie van die klanten moet natuurlijk zijn om een spaarrekening te openen bij een andere bank, want dat is hartstikke makkelijk en kan wel tot 60% meer rente opleveren dan bij deze bank.

Maar dat terzijde.

Ik heb me net aangemeld voor deze challenge via e-mail (je kunt er ook een app voor downloaden, maar dat ga ik niet doen). Mijn vermoeden is dat er tips voorbij gaan komen als:

 1. Doe deze week boodschappen met een boodschappenlijstje
 2. Vergelijk energieleveranciers en stap over
 3. Programmeer uw thermostaat als u dat nog niet gedaan heeft. Zet ‘m bovendien een graadje lager, zowel ’s nachts als overdag.
 4. Smeer deze week al uw lunches en koop niets in de kantine of onderweg
 5. Mest uw rommelkamer uit. Zijn er dingen die u echt niet meer gebruikt? Zet deze dan op marktplaats!
 6. Mest uw klerenkast uit. Gooi kledingstukken die u niet meer draagt, weg. Organiseer de rest zó, dat u een veel beter overzicht heeft van wat u eigenlijk allemaal heeft.
 7. Koop spaarlampen. Dit levert niet meteen een besparing op, maar wel op de langere termijn.

Ik hou jullie op de hoogte!

PS. Ah, dag 1: “Laat vandaag je portemonnee thuis en geef geen geld uit.” Briljant plan!

Advertentie

11 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

11 Reacties op “De Challenge…

 1. Best een goed idee….. Alleen jammer dat ik morgen vertrek vanuit mijn schoonmoeder. Als ik mijn portemonnee daar laat wordt het wel een heeeeel indrukwekkende challenge 😉

 2. Wat een heerlijk praktische tips!

 3. Ja voor de doorgewinterde consuminderaars is hier niet veel meer te halen. Dit is meer voor beginnelingen.

 4. zag t ook voorbij komen.. zit bij dezelfde bank 😉 doe er niet aan mee. bang voor irritatie die ik vooraf al zie aankomen.. nl dat ik alle tips al ken en dus of al toepas of niet van toepassing zijn op mijn situatie.. zoals hou je portemonnee thuis.. ehm ik ga de deur niet eens uit vandaag en kom op veel dagen niet eens bij winkels 😉

 5. GJ

  Ik geef liever geen geld uit terwijl ik mijn ortemonnee wel gewoon bij me heb. Je weet maar nooit. 😉
  Gaat ook prima. Ze doen alsof ik iedere winkel binnen stap die ik tegenkom om iets te kopen.

 6. Ik heb de app wel gedownload, maar het zijn inderdaad voornamelijk tips voor beginners, ik vind het niet zo interessant 😉

 7. Geen interessante tips misschien, maar wel hilarische. Ik moest hardop lachen 🙂

 8. Astrid

  Ik vind die van vandaag geen geld uitgeven een goed plan. 😉 Dan vaak herhalen natuurlijk!

  Qua tip 6: als het een aardig merk is of leuk kledingstuk en nog netjes, kan je je ze vaak ook nog op Marktplaats verkopen, of ruilen met vriendinnen, of doneren.

 9. Tja als ik elke keer dat ik de tip lees inderdaad de verwarming een graad lager zou zetten, woonde ik nu in een diepvries.

 10. meneerdubbeltje

  Ik heb de app gedownload, maar voor de gemiddelde consuminderaar levert het nul komma nul nieuwe inzichten op. Beetje wassen neus van de ING.