De onverwachte uitgaven blijven moeilijk te beperken

Aan het begin van dit jaar had ik bedacht dat ik voortaan zou proberen om met de onverwachte uitgaven onder de 20 euro per week te blijven. Voor januari had ik mezelf daarom ruimhartig 100 euro toegekend, alsof de maand vijf hele weken heeft. En nou… Het is nu al niet gelukt. Omdat ik aan het begin van de maand 70 euro bij moest leggen op de huishoudrekening, is het totaalbedrag nu al 138 euro.

Door die 70 euro dus, maar de andere 68 euro gingen naar snoep, twee cadeaus en een ochtendje kletsen in een café met drankjes. Uitgaven dus waarbij ik toch andere keuzes had kunnen maken. Ik wil eigenlijk heel graag onder die 20 euro per week blijven. Het hoeft niet, gelukkig, ik zou meer uit kunnen geven, maar het zou toch belachelijk zijn als ik niet met gemiddeld 20 euro/week aan “fun” geld rond zou kunnen komen?

Een optie zou zijn om de 38 euro’s die ik teveel heb uitgegeven in januari, door te schuiven naar februari. Februari is vier weken, dus dat zou 80 euro aan onverwachte uitgaven mogen zijn. Trek daar de 38 euro vanaf, en ik heb nog 42 euro ruimte in februari…

Voorlopig moet ik trouwens eerst nog maar eens zien dat ik januari echt zonder verdere schade aan mijn budget afrond… De maand is nog niet voorbij!

Advertentie

3 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

3 Reacties op “De onverwachte uitgaven blijven moeilijk te beperken

 1. Gewoon Vlijtig

  Die 70 euro onverwachte uitgaven aan huishoudgeld kun je toch eigenlijk niet van de funpot afhalen. Tenminste ik zou het niet doen. Mijns inziens heb je nog 32 euro over deze maand.

 2. Astrid

  Ik sluit me bij Gewoon Vlijtig aan.
  Onverwachte uitgaven en fun uitgaven zijn misschien wel overlappend, maar niet één en dezelfde pot.
  Als de huishoudrekening meer geld nodig blijkt te hebben, kan dat niet van het budget fun af, als het budget fun al was afgebakend.
  Wat wel kan, is dat bruin niet meer heeft, en dus budget fun aangesproken moet worden. Maar dat betekent niet ineens dat je die €70 verbrast hebt aan fun.
  Ik hou wel van strakke categorieën.

 3. ano

  Het was je vakantie, heb je niet voor jezelf een vakantiebudget? Dan had het daar vanaf kunnen gaan.