Valentijnsdag

Ja, het is weer bijna zo ver. Valentijnsdag! De dag waarop je speciaal duurder gemaakte chocolade en knuffelbeertjes aan je geliefde geven mag! En vergeet vooral niet een mooie kaart voor zeg 3,50 of 4,95 euro. Want wil je je geliefde vertellen hoe geliefd hij of zij is, dan trek je natuurlijk vooral je portemonnee en koop je iets met een hartje er op.

Grote onzin natuurlijk.

Valentijnsdag is misschien wel een mooi moment om even stil te staan bij die belangrijke persoon in je leven. Gewoon, even een herinnering dat het allemaal best bijzonder is dat je iemand hebt die van jou houdt, en van wie jij ook houdt. (In de VS begint het nu ook de gewoonte te worden om op Valentijnsdag vooral ook aan je buren, aan je kinderen en aan je vrienden te vertellen dat je van hen houdt – maar dat gaat me toch echt iets te ver). Op normale dagen gaat je conversatie misschien vooral over de was, de heup van schoonmoeder, en de kinderen. Maar misschien dat je op Valentijnsdag weer even kunt denken: Oh ja, wat fijn dat jij samen met mij deze tsunami van rekeningen, APK-keuringen, wintergriep en boze bazen wilt doorstaan!

Maar dat hoef je niet per se met de speciale Valentijnseditie van bepaalde chocolaatjes, of met een bos bloemen die overmorgen al verlept is uit te drukken. Dat mag ook gewoon met woorden en misschien een extra lekker gekookte maaltijd.

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Geld en besparen

Een Reactie op “Valentijnsdag

  1. Gewoon Vlijtig

    Ik ben het helemaal met je eens.