Salaris komt er aan

Het was druk op mijn werk, de afgelopen twee weken, en ik draaide veel overuren. Dat verklaart ook een beetje waarom ik hier maar weinig te vinden was.

Helaas ga ik al die overuren waarschijnlijk pas in april terugzien op mijn salarisstrook. Eerst werden overuren maandelijks berekend en uitbetaald, maar sinds januari worden ze per drie maanden berekend en betaald. Dat scheelt de financiële afdeling een hoop tijd, en dus scheelt het het bedrijf ook weer een beetje geld. Bezuinigingen, hoera. Van de CAO mag het trouwens, dat heb ik nog nagezocht.

Maandag komt waarschijnlijk mijn salaris weer binnen, en dat gaat dus een basissalaris worden, gebaseerd op de 20 uur per week die ik volgens mijn contract werk. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel salaris dat dan is. Ook in maart verwacht ik dan zo’n basissalaris. En dan zullen waarschijnlijk eind maart al mijn overuren opgeteld worden en die zullen dan met het salaris van april uitbetaald worden.

Gelukkig kan ik het lijden… Ik kan rustig wachten op de uitbetaling in april en zal dan blij al dat extra geld overboeken naar de spaar- en de beleggingsrekening. Ik kan prima leven van het basissalaris, hou waarschijnlijk zelfs daar al wat van over. Maar misschien zijn andere mensen binnen ons bedrijf niet zo gelukkig, en rekenden die wel op de maandelijkse uitbetaling van gewerkte overuren. Ik hoop dat die niet in al te grote problemen komen…

Advertentie

4 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

4 Reacties op “Salaris komt er aan

  1. Lees jouw blog echt met veel plezier. Werkt inspirerend om ook meer te gaan sparen. Ik werk net als jij twintig uur maar krijg mijn overuren niet meer uitbetaald en heb dus gewoon een basissalaris waar ik alles mee moet doen. Lukt me prima door mijn uitgaven wat meer te plannen in plaats van elke keer mijn pinpas te pakken.

  2. Gewoon Vlijtig

    Bij mijn man is het wel nog gebaseerd op maandelijkse uitbetalingen. Ik weet ook nog steeds niet wat zijn basissalaris is.