Uitgaven in maart

Zo. Ik ben vandaag veilig naar huis gewaaid na het werk, zonder mijn portemonnee te trekken in de winkels waar ik langs kwam. Morgen is het 1 april, dus morgen begint de nieuwe maand weer. Bij dezen dus mijn uitgaven in deze maand maart:

Screenshot 2015-03-29 22.58.28Zoals ik eergisteren al zei, heb ik weer eens teveel geld uitgegeven in het potje onverwachte/extra uitgaven. Dit is wel het bedrag inclusief wat ik van vorige maand nog “meesleep”, omdat ik in januari en in februari ook al over het bedrag heen was gegaan. Ik gaf in deze maand maart voor iets minder dan 100 euro “nieuw” geld uit, onder andere aan cadeautjes, een extra goed doel, en snoep, dus ik hoop toch dat ik het volgende maand eens echt beter kan doen. Maar goed.

Ik gaf ook iets teveel geld uit aan het openbaar vervoer. Tja. Terugkijkend waren het allemaal reizen voor het werk. Ik had misschien net iets vaker kunnen fietsen, maar met dit weer ook niet heel erg veel vaker. Ik heb veel dagen gewerkt, en uiteindelijk krijg ik deze reiskosten ook terug, dus het is wel goed zo.

Geen uitgaven voor mijn uiterlijk – kleding, de kapper. Misschien moet ik binnenkort weer eens naar de kapper, maar voor de rest spaar ik dit bedrag dan op voor als het nodig is. Ik zal binnenkort wel weer eens nieuwe schoenen moeten bijvoorbeeld, en die kosten al snel meer dan 30 euro…

Voor de rest waren alle uitgaven zo’n beetje zoals gepland en verwacht. En ook al ben ik bijna 100 euro over de schreef gegaan, toch sluit ik de maand dus met een redelijk positief gevoel af. Hopelijk wel volgende maand weer wat beter. Ik ga er m’n best voor doen.

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op “Uitgaven in maart

  1. Ik vind het leuk om te zien dat je een heel vrijgevig persoon bent! Dat zie ik erg weinig in blogs van consuminderaars terugkomen!

    Ik vind het ook bijzonder dat je zoveel spaart voor je neefjes/nichtje. Is dat ergens speciaal voor?
    Ik ken niemand, ook niet in real life die dat voor neefjes/nichtjes doet. Terwijl ik wel een hoop vrijgevige mensen ken, gelukkig 🙂

    • Gelukkig. Tja, die nichtjes en het neefje… Ik geloof dat ik het van mijn ouders heb, wij kinderen gingen altijd voor, als er beslist moest worden waar geld naartoe ging (voor studie en zo). Het beste wat ik dan kan doen, is dat doorgeven. (En natuurlijk ook lief zijn voor mijn ouders 🙂 ).

      Zelf hebben we en willen we geen kinderen, dus dan zijn de neefjes en nichtjes het volgende logische (?) doelwit.