Geld terug van de inkomstenbelasting

De belastingadviseur van mijn vriend (die ook de belastingen en de administratie verzorgt van het bedrijf van mijn vriend) heeft de papieren klaargemaakt voor onze inkomstenbelasting. Ik ga ze vanochtend nog even doorkijken, en als het dan goed is, dan mag hij ze namens ons inleveren, daar machtigen we hem dan voor.

Het ziet er naar uit, dat mijn vriend en ik allebei weer geld terug krijgen. We hebben geen voorlopige teruggave, omdat het inkomen van mijn vriend elk jaar erg kan schommelen, vanwege zijn eigen bedrijf. Maar meestal krijgen we geld terug.

Ik krijg dit jaar ook weer geld terug in verband met mijn giften aan goede doelen en in verband met geld wat ik in 2014 inlegde voor mijn pensioen (gebruikmakend van de jaarruimte). En aan de andere kant is dit het eerste jaar dat ik vermogensbelasting zal moeten betalen. Maar na alle plussen en minnen, krijg ik uiteindelijk wel ruim duizend euro terug. Dat geld gaat straks, als het op mijn rekening staat, natuurlijk meteen weer naar de spaarrekening!

Eerst nog even controleren of alle bedragen op de goede plek staan. Zo ja, dan kan het ingeleverd en dan mag de belastingdienst er naar gaan kijken…

Advertenties

7 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

7 Reacties op “Geld terug van de inkomstenbelasting

 1. Fijn voor je. En alles weer in orde. Ik heb de aangifte direct op 1 maart gedaan, dus dat is alweer even geleden.

 2. ik voor t eerst zakelijk aangifte. dit jaar nog even kvk regelen (t kan ook zonder als t goed is..) dan kan ik volgend jaar zelf de aangifte doen, laat het dit jaar door een boekhouder doen gespecialiseerd in gastouders. ben benieuwd.. boekhouding van vorig jaar was nog niet super op orde omdat ik niet verwacht had zakelijk aangifte te doen. hoop dat het gewoon lukt, scheelt een leuk bedrag door de zelfstandigenaftrek en startersaftrek.. dan krijgen we nog een leuk bedrag terug, en ach anders moeten we 200 ofzo betalen 😉 is ook nog te overleven (heb heel het jaar nog geen cent belasting betaald)

 3. Astrid

  Fijn dat jullie terugkrijgen. Wij ook en rond de €2500 eigen huis gekocht in 2014. Echt mooi. We gaan het in de hypotheek storten.

 4. Tineke

  Fijn dat je weer geld terug krijgt. Dat is een mooie aanvulling op je spaarrekening!

  Ik vroeg me nog wel af hoe je vakantie is geweest, is het goed bevallen? Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt naar je bestemming of activiteit, omdat je (bijna) niet bereikbaar zou zijn. Op een onbewoond eiland gezeten of in retraite geweest? 😉
  Ik hoop in ieder geval dat je een fijne week hebt gehad…

  Groetjes, Tineke

 5. Het is altijd leuk om geld terug te krijgen van de belasting. Was het voor iedereen maar zo´n feest 🙂