Verkouden en stress

Zoals jullie misschien wel aan deze post kunnen zien, is het erg vroeg op de dag. Half vier. Ik werd om drie uur wakker en meteen sloeg de stress toe. Nu slaat deze altijd makkelijker ’s nachts toe dan overdag (herkenbaar?), maar het is dan moeilijk om meteen weer in slaap te vallen. Gelukkig hoef ik morgen nergens heen, want ik heb vrij.

Sinds maandag hol ik een beetje achter mezelf aan, geloof ik. Ik ben vanaf maandag ook ziekjes: verkouden, een lichte verhoging mat ik ook, moe en soms spierpijn. Dat krijg ik van een leuk weekend met de familie doorbrengen, met al die jonge (achter)nicht- en neefjes… Ik ben de hele week naar mijn werk gegaan, maar zodra het even kon, lag ik thuis op de bank.

Dat ziek zijn maakt me ook kwetsbaarder voor tobben en stress.

En daarnaast was het op het werk meteen ook weer druk, zo na een vakantieweek. Bovendien heeft mijn vriend het op zijn werk ook erg druk, en vertelt hij me daar over. Ik neem een deel van die stress die hij ervaart, over, niet zo handig misschien, want wie heeft daar nou wat aan… (Het is niet dat hij er dan minder gestrest van wordt).

Kortom, ik lig hier om half vier ’s nachts allerlei goede voornemens te maken:

 1. dit weekend braaf uitzieken
 2. me iets minder aantrekken van de stress die mijn vriend ervaart (iemand nog tips, hoe?)
 3. nu weer naar bed en lekker slapen.
Advertentie

4 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

4 Reacties op “Verkouden en stress

 1. horsmen

  Geen tips wat betref de stres. Wat bij mij soms wel werkt in die situatie is je focussen op een hele leuke situatie uit het verleden. In mijn geval hebben wij een een vakantiehuisje gehuurd, direct aan het strand, prachtig wit zand en het ontspannen geluid van de zee.
  Verder kan ik je alleen maar beterschap wensen, dus bij deze.

 2. Je vooral niet bezighouden met zaken die je niet zelf kunt veranderen scheelt al een hele hoop. Misschien ook een ideetje voor je vriend, mocht dit van toepassing zijn op zijn veroorzaker(s) van stress.
  Verder ziet de wereld er vast beter uit als jij je lichamelijk wat beter voelt. Beterschap en geniet van je weekeinde!

 3. Lot

  Ze bewust in gedachten nemen en dan wegzetten, op dat moment kan je er zeker niets mee doen.

 4. Verkoudheid is nooit zo leuk, maar het duurt altijd gelukkig maar kort. Stress is een stuk slechter voor je lichaam, neem rust!