Schaapjes op het droge

Mijn vriend heeft op dit moment weer een heel stressvolle periode. Hij heeft een eigen bedrijf en hij is nu ingehuurd bij een project wat nogal slecht loopt. Hierdoor zijn zijn werkdagen lang en stressvol. Hij krijgt er wel goed voor betaald, maar de stress breekt hem toch wel op.

Dus ineens was daar vorige week de verzuchting: “Kunnen we niet ergens in een goedkoop land gaan zitten van het geld dat we al hebben?”

Toen heb ik natuurlijk meteen even zitten kijken. Vriendlief heeft wat geld in zijn bedrijf zitten als buffer, en hij heeft ook privé een beetje spaargeld. Waarschijnlijk zou hij zijn huis kunnen verkopen en er dan 5.000 euro aan overhouden (het huis staat waarschijnlijk net niet meer onder water, hoera!).

Op dit moment kunnen we in Kenia gaan wonen. De gemiddelde Keniaan schijnt $1246 per jaar te verdienen, en met ons gezamenlijke vermogen zouden wij samen gemakkelijk zo’n $6000 per jaar kunnen uitgeven, zonder ooit de bodem van de schatkist te bereiken. Voor Keniaanse begrippen zouden we daarmee behoorlijk rijk zijn.
Alleen jammer dat ik niet in Kenia wil wonen.

Dus we sparen nog maar even door. Over het algemeen is mijn vriend niet van het “op jongere leeftijd met pensioen gaan”, want, zoals hij zegt, “Wat zou je dan gaan doen met je leven?”, maar op dit soort momenten denk ik dat hij toch ook wel de voordelen zou kunnen inzien van je schaapjes op het droge hebben.

Advertentie

5 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

5 Reacties op “Schaapjes op het droge

 1. Wat een leuke gedachte! Misschien kun je wel ergens anders gaan wonen wat jullie wél leuk vinden over een tijdje, of iets gaan doen wat minder stressvol is. Je hoeft het niet daadwerkelijk uit te voeren, maar het idee kan heel rustgevend zijn. Het feit dat het kan en dat je niet persé moet! Lijkt me heerlijk. En je kunt altijd nog iets nieuws beginnen als je bent uitgerust en weer zin hebt in andere dingen…

 2. Astrid

  Nou wat een gestress! Ik leef mee. Ik ken dat soort stress.

  Als hij tijd heeft en genoeg Engels kan lezen, zou ik hem aanraden om het blog van Mister Money Mustache te gaan lezen, en specifiek zoeken op wat hij met zijn tijd doet nu hij met zeer vroeg pensioen is. Want daar schrijft hij over en hij zit echt niet te luieren achter de garaniums. Sorry dat ik even geen link voor je klaar heb, maar het is denk ik snel geGoogled.

  Ik wens jullie een snel einde aan de stress!

  • Ik ken Mr Money Mustache wel; ik geloof dat ik m’n vriend ook wel eens naar zijn site verwezen heb, maar hij was toen niet onder de indruk. Maar je hebt gelijk: misschien nu wel…

 3. Jan

  Geen Evelien (blog) leeft heel zuinig in eigen land!

  • Natuurlijk kun je ook in Nederland zuiniger leven dan wij op dit moment doen, en als het nodig was, zouden we zeker op bepaalde plekken in onze uitgaven gaan snijden. Maar bepaalde opofferingen ben ik niet bereid om te doen, en mijn vriend zeker niet.