Bijbaantje

Ik heb een klein bijbaantje genomen. Het is het transcriberen van documenten. Je krijgt een geluidsbestandje en typt uit wat er gezegd wordt. Het is werk wat ik thuis kan doen in mijn vrije uren. Het levert me voorlopig nog niet superveel geld op, circa 4 euro netto per gewerkt uur. Ik hoop dat dat iets meer wordt, als ik wat snelheid leer maken. Mijn vriend lacht me daarom ook wel een beetje uit, hij verdient veel meer per uur en ik bij mijn echte baan ook. Maar het voordeel van deze bijbaan is dat ik het thuis kan doen en in de uren die mij uitkomen. Uren waarin ik anders maar een beetje op internet rondsurf. Dus ik ben er wel blij mee. En het maakt voor mij het doel om dit jaar 36.000 euro netto te verdienen, net weer wat haalbaarder.

In februari verdiende ik er 15 euro mee, in maart 100 euro en in april tot nu toe 120 euro. Meestal wordt het geld redelijk snel op mijn bankrekening gestort. Ik denk dat ik het bij zo’n 100 euro per maand gemiddeld moet houden, dan werk ik er elke week zo’n vijf tot acht uur aan, dat is wel genoeg. En mijn echte baan gaat altijd voor, dat moge ook duidelijk zijn.

Kan ik niets beters verzinnen? Kan ik niet zelf iets verzinnen wat we meer dan 4 euro netto per gewerkt uur oplevert en wat ook op flexibele tijden en vanuit huis gedaan kan worden? Nou, ik moet toegeven: voorlopig weet ik nog niets. Dus hou ik het maar even bij dit bijbaantje. Iets is beter dan niets.

Mocht je het ook willen proberen: dat kan. Het is nu al wel zo dat opdrachten vaak snel weg zijn, dus hoe meer mensen transcribent zijn, hoe minder werk er per persoon is… Maar… Ze hebben ook wel een selectieprocedure, dus je komt er niet zomaar doorheen. Hier is dus toch de website van TranscriptieSpecialist voor diegenen die het ook willen proberen.

Advertentie

4 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

4 Reacties op “Bijbaantje

 1. GJ

  Mag ik vragen naar een website of adres? Is misschien iets voor een vriendin van me. Ze zit met gehandicapte kinderen en mankeert zelf ook het een en ander. Hiermee kan ze misschien toch af en toe wat bijverdienen.

 2. Goed van je. Zou het ook doen. Maar nu ik in de WW zit, mag ik alleen bijverdienen, met dat wat ik al deed toen ik nog werkte.
  Lekker blijven typen.

 3. Transcriptie is dan ook heel monotoon werk, als je meer wilt verdienen moet er meer denkwerk aanwezig zijn bijv:
  http://www.recruit.net/job/web-search_netherlands_jobs/106A40E9352F5B0C
  22 dollar per uur dat is 22 euro bijna, wel met minimum vereiste uren

  of bijv. programmeren