Deze besparing dank ik aan mijn vriend

Mijn vriend heeft ook zo zijn momenten van zuinigheid. Zo heeft hij, veel meer dan ik, een maximum aan geld wat hij ergens aan uit wil geven. En is hij bereid om iets niet te kopen als het bedrag te hoog is.

Zo waren we een tijdje geleden aan het shoppen voor nieuwe hoofdkussens. Ik weet niet of jullie dat ook hebben, maar als ik die dingen volgens de instructies was, eindig ik toch altijd met kussens die niet meer zo lekker liggen, en waarvan de inhoud klonterig is en blijft. Ik had de oude kussens toch maar gewassen omdat ze er vies uitzagen, en ja, weer die klonterigheid van de inhoud. Dus dan maar nieuwe, toch?

Bij de winkel waar we waren, kostte een nieuw hoofdkussen ruim 40 euro. En hoewel we het geld op de rekening hadden staan en ik al bereid was om mijn portemonnee te trekken, weigerde mijn vriend: Nee, 40 euro voor één kussen? Dat had hij er niet voor over.

Liep ik gisteren bij de Hema binnen, en wat blijkt: hoofdkussens voor 5 euro per stuk. We hebben er vannacht prima op geslapen, dus de aankoop is geslaagd. Een besparing van ruim 70 euro, en dat dankzij mijn vriend. Want als het aan mij had gelegen, had ik die 40 euro per kussen gewoon betaald, toen.

Advertentie

6 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

6 Reacties op “Deze besparing dank ik aan mijn vriend

 1. Pampas

  Wat bij mij erg helpt tegen viezigheid van de kussens is een stel dikke onderslopen er om heen; euro of 7 bij de Ikea. Die kunnen gewoon in de was, en vangen verreweg het merendeel van het zweet en alles op, dus mijn kussens blijven veel langer fris 🙂

 2. Desiree

  Ik heb mijn kussen de afgelopen 25 jaar nooit gewassen en dat gaat ook niet gebeuren. Ik denk dat het ding al een jaar of 40 oud is want nog van mijn grootouders geweest. Er is nog zo’n exemplaar bij mijn ouders aanwezig. Daar zijn we ook heel zuinig op.
  Idd 2 onderslopen er om en die worden wel regelmatig gewassen.

 3. Nicole

  Nou mijn man is veel dingen maar niet bepaald zuinig. Zo zocht hij voor zichzelf een hoofdkussen uit van ruim EUR 100. Het is een heel fijn kussen hoor en hij is van zijn nekpijn af en dat is onbetaalbaar. Maar wat een geld. Hij wil dat ik ook zoiets koop maar dan moet ik wel slikken. Ze hebben ze van heel zacht tot hard met gekleurde gezichten erop.
  Overigens overlegt hij alles wel van te voren en als het niet uitkomt dan komt het er (nog) niet.

  • Ja, van de nekpijn af zijn, dat is inderdaad onbetaalbaar! Dat scheelt heel veel pijnstillers, fysiotherapie, en zo voort; en waarschijnlijk krijg je er ook een man met een beter humeur voor terug. Dat zou mij ook wel een paar euro waard zijn!

 4. rubystar2014

  Als u bij Ikea komt, voor 1,95 ook een fijn kussen of zelfs 2,95 en dekbed ook voor 2,95 (naja in de zomer dan) maarre 40,- zou ik er persoonlijk ook niet voor over hebben, hier heb ik een kussen van 3,95 bij de action vandaan twee of drie jaar geleden, supeerrrrr dik en slaapt heerlijk (kan er nog uit halen, maar vind het zo fijn dat het een dik kussen is)
  Hier gaan er twee omtrekken omheen overigens.

  Maarre heerlijk als man lief zo meedenkt 😉

  Ruby

 5. heraldus

  na het wassen , in de droger met een tennisbal , volgens mij kom je dan een heel eind