Griekenland

Griekenland, oh, Griekenland… Het is een comedie, het is een echte tragedie (voor de gewone mensen die erbij betrokken zijn).

Het was voorbij vorige week, definitief over en sluiten. En toen was het toch niet voorbij maar kwam er nog een volkstelling, en toen was het voorbij maar was het toch nog niet voorbij want misschien komt er toch nog wel een hulppakket, cliffhangers te over.

De markten tonen een dalende trend, en ja, dat beïnvloedt ook mijn portfolio. So be it. Er is altijd wel wat. Dit jaar is het Griekenland, een volgende keer is het een crisis in China, of een mislukte oogst, of wie het weet mag het zeggen. De financiële markten schommelen. Dat is géén drama, dat is gewoon zoals verwacht. Ik ga stug door met beleggen en krijg hopelijk de komende maand(en) meer aandelen voor mijn geld.

Het is wél een drama voor de gewone Griek, die nu met heel veel onzekerheid te maken heeft. Voor hen hoop ik dat er toch een soort oplossing komt. Eentje die misschien wel een beetje pijn doet, maar die toch nog te (ver)dragen is. We zullen zien.

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

4 Reacties op “Griekenland

 1. Anoniem

  Griekenland, oh Griekenland… Inderdaad is het voor de meeste Grieken een enorm drama. Maar je kunt ook zeggen: Europa, oh Europa… Bedenk wel dat alle EU landen hun financiële bijdrage hebben geleverd… Miljoenen/ miljarden euro’s die we hebben afgegeven aan Griekenland (lees: de banken), moeten worden afgeschreven. Krijgen ook wij niets voor terug… Dat heeft voor elk Europees land ook een flinke impact…

 2. nelie

  Voor de ‘gewone’ Griek is het al jarenlang moeilijk en onzeker. Onder leiding van de EU heeft de vorige regering enorm bezuinigd. Zonder enig respect voor de bevolking. 40% korten op een gemiddeld pensioen was zeker geen uitzondering. Gek genoeg las je daar nauwelijks over in de Nederlandse media.

  • Anoniem

   Klopt, we krijgen zeer gefilterde en gecensureerde info op onze tv en radio. Goed zoeken op internet geeft je een werkelijk beeld van alle aspecten, waarbij de bevolking de grote verliezers zijn, en de banken (uiteraard!) de grote winnaars…

 3. Huib

  De bevolking kun je verwijten dat het ze niet is gelukt een einde te maken aan de corruptie, de belastingontduiking en het cliëntelisme. Ik ben bang dat deze aspecten diep verweven zijn met de Griekse cultuur.