Extra uitgaven

Misschien is het de zomer, misschien is het alleen maar toeval, maar het is moeilijk om de extra uitgaven onder controle te houden. Afgelopen weekend zijn we gaan zeilen. En op zondag zijn we met vrienden gaan uit eten. Alles bij elkaar ben ik daardoor weer 53 euro kwijt. Misschien nog niet eens zoveel voor de hoeveelheid lol die we hadden (ik kan me voorstellen dat je bijvoorbeeld een duurdere zeilboot zou kunnen huren, of meer geld kwijt zou zijn aan het eten), maar het doet wel een flinke aanslag op mijn budget voor extra en onverwachte uitgaven.

Ik ga volgend jaar dan ook aanpassen hoeveel ik wil uitgeven aan lol en plezier, denk ik. Ik wil daar toch wat meer geld aan gaan besteden. Dat maakt het leven immers leuker, en het kán. Natuurlijk wil ik dan nog steeds proberen om niet veel geld uit te geven aan onzin, maar ja, vaker een zeilboot huren, of een uitstapje maken naar een leuke stad, of muziekles nemen, dat lijkt me toch wel leuk.

Alleen, dit jaar wil ik zo graag nog het doel halen wat ik mezelf gesteld had, aan het begin van het jaar. Misschien wat flauw om daar zo aan vast te houden, het is immers maar een zelfopgelegd regeltje. Maar aan de andere kant: ik heb mezelf aan het begin van het jaar uitgedaagd om minder geld uit te geven, en dat wil ik nu niet opgeven, alleen maar omdat het misschien leuker is om me er niet aan te houden. Het is soms moeilijk, maar dat is nou precies wat bij een echte uitdaging hoort.

Tanden er in en dus nog even doorbijten. Wat ook betekent dat ik de uitdaging zal hebben om in de komende maanden weer meer na te denken over waar ik mijn extra geld aan uitgeef. En hoe je lol kunt hebben zonder meteen veel geld uit te geven.

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op “Extra uitgaven

  1. Tja lastig! Gezien je balkje uitgaven de vorige keer en inkomsten, lijkt het dat je die 50% niet gaat halen. Tenzij je nog extra inkomsten weet te verwerven de komende maanden.
    Het is makkelijk om te laten versloffen natuurlijk, als je weet dat je het niet gaat halen. Extra uitdaging om toch zoveel mogelijk je best te doen misschien?

  2. e

    je bent nu gezond en je hebt de mogelijkheid om uitstapjes te maken. Voor je het weet ben je oud en minder mobiel kijk je terug op een leven waarin je meer had willen doen. Ik zou er daarom niet teveel op bezuinigen als dat niet hoeft. Ik ben zelf iemand van de goedkope en gratis uitstapjes, maar zit in een andere situatie als jou, we verdienen veel minder en hebben 3 kleine kinderen. Als ik je verhaal lees dan kan ik me niet voorstellen dat je je zo druk maakt om die 53 euro. Ik begrijp wel dat je wilt sparen, maar het kan wel een klein tandje minder. Levensgeluk is ook heel belangrijk. een buffer ook, maar het is niet de reden waarom je leeft.