Stapje voor stapje

Soms gaan dingen langzaam. Of soms zijn doelen ook heel groot, en kun je er dus alleen maar langzaam, stapje voor stapje, naartoe werken. Soms is het drie stappen vooruit en één stap achteruit.

Qua financiën heb ik weer een tussenstap behaald: een nettowaarde van 75.000 euro. Cool, zeg! En ik ben heus ooit begonnen met een nettowaarde van circa min drieduizend euro. Oei, wat was dat een vervelende tijd. En toen had ik op een gegeven moment honderd euro op de spaarrekening. En toen weer nul. En toen haalde ik een keertje vijfhonderd euro op de spaarrekening. En toen werd het duizend euro. Wat een groot bedrag zeg, tjonge. En toen werd het tienduizend euro. Nou, zoveel geld had ik nog nooit gehad. Jullie raden het al, denk ik, stapje voor stapje kun je vooruit komen, als je maar vaker de goede kant op stapt dan de verkeerde. Ik hoop op dit blog nog heel lang verslag te kunnen doen van mijn stapjes, om zo te laten zien dat het echt met kleine stapjes óók kan.

Qua fitheid en gewicht heb ik ook weer een klein stapje gedaan. Ik ben (weer) begonnen met fitnessen. Ik eet weer iets gezonder. Wie weet is er morgen een onsje of twee af, vergeleken met vandaag. En wie weet merk ik bijvoorbeeld over twee weken dat ik het circuitje op de sportschool met meer gemak doe. (Vandaag kon ik bijvoorbeeld het apparaat om de schouders te trainen maar ongeveer vijftien keer bewegen, daarna was ik al uitgeput. Wie weet kan ik over een paar weken twee keer vijftien, dat is dan weer een stapje vooruit).

Kleine stapjes kunnen tot grootse dingen leiden. En het meten van je vooruitgang kan motiveren om door te gaan.

4 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

4 Reacties op “Stapje voor stapje

  1. Tineke

    Helemaal mee eens! Zowel financieel als fysiek. Nou ja, op elk gebied geldt dit natuurlijk 😉
    Zo ben ik zelf sinds vorig jaar ook meer gaan opletten met sparen, en het gaat met kleine stapjes vooruit 🙂 Ook ben ik sinds enkele jaren ruim 30 kilo kwijtgeraakt…! 😀

  2. Wat een geweldige doorzetter ben je. Gefeliciteerd met je 75.000 euro. Wat levert dat een vrijheid op!

  3. Gewoon Vlijtig

    Ja, kleine stapjes samen maken een grote. Heel goed van je.