Sporten

Ik ben nu drie weken bezig met sporten. Tot nu toe gaat het goed. De vooruitgang is vooral te meten aan de krachttraining, waarbij ik van 15 repetities per apparaat naar 35 repetities per apparaat ben gegaan in de loop van deze drie weken. Mogelijk was 15 repetities ook wel wat weinig. We zijn voorzichtig begonnen en dus waren 15 repetities misschien eigenlijk al meteen te weinig en te gemakkelijk. Maar ik weet zeker dat ik in het begin niet meer dan 20 repetities had kunnen doen op de meeste apparaten. En nu kan ik er toch mooi bijna het dubbele.

Daarnaast meende ik te merken dat ik buiten, op de fiets, wat sneller kan fietsen. Toch wel. Ook al dacht ik dat ik al een goede (fiets)conditie had. Maar laatst trok ik “toch maar” een sprintje omdat een verkeerslicht iets verderop op groen stond, en ik haalde het deze keer wel voordat het rood werd, terwijl ik dat vroeger misschien niet gehaald had. Meer conditie, en toch ook meer spierkracht in de benen? En ik lijk ietsjes minder buiten adem te zijn als ik de trap op loop.

Ik ben tien keer geweest in drie weken, iets meer dan de twee keer per week die ik eigenlijk wilde gaan doen. Maar in het begin ben je vaak enthousiast, dus ach. Ik heb nu wel bedacht dat ik maximaal drie keer per week ga, dus zeg dinsdag, vrijdag en zondag. Méér hou ik waarschijnlijk op de langere termijn niet vol. En misschien wordt het inderdaad nog wel minder, namelijk twee keer per week. Maar ik denk dat het nu in de opbouwfase wel prima is om wat vaker te gaan.

Over een week heb ik een vervolgafspraak met een van de fitness-trainers, die dan de vooruitgang gaat beoordelen en me dan een nieuw programma gaat geven. Ik ben benieuwd. Zelf ben ik tot nu toe al best wel tevreden met de vooruitgang.

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op “Sporten

  1. rube

    Heel goed! Ik zou een voorbeeld aan je kunnen (moeten?) nemen…. Ga zo door en laat ons af en toe weten hoe het gaat!
    Waar ik wel benieuwd naar ben is of het je lukt om er een gewoonte van te maken die je de rest van je leven, nou ja, in ieder geval jarenlang, vol kan blijven houden. Dat is volgens mij altijd het moeilijke (als zoiets niet al van ‘nature’ in je zit).

    • Absoluut waar, het gaat nog heel lang duren voordat ik dit een gewoonte mag noemen, iets wat echt bij mij hoort. Maar tja, elke nieuwe gewoonte begint natuurlijk op een bepaald moment. Ik heb in het verleden, toen ik in de twintig was, ook wel jarenlang gefitnesst, dus het is niet iets wat mij helemaal vreemd is. Dus ik weet dat ik het wel kon en dus misschien ook weer kan.