Sparen, besparen en nonsens

Ik zat een blogpost te lezen uit de VS van iemand die beweerde dat een bepaald bedrijf hem dit jaar alleen al meer dan 1500 dollar bespaard had. (voor wie het artikel cq. de advertentie wil lezen, hier de link).

Nou, da’s best knap, da’s meer dan 200 dollar per maand. Dus daar wil ik wel meer van weten, natuurlijk.

Wat had dat bedrijf gedaan, dan? Wat dat bedrijf had gedaan, was het eigen geld van die meneer met zijn vooraf gegeven toestemming overmaken van zijn betaalrekening naar zijn spaarrekening. Je geeft dit bedrijf toegang tot je betaalrekening, dan analyseert het (met een computer) je uitgavenpatroon en maakt op bepaalde momenten bedragen over van je betaalrekening naar je spaarrekening, als die computer denkt dat je dat geld op dat moment kunt missen.

Dus ehm… dit bedrijf heeft deze meneer eigenlijk geen geld bespaard. Als deze meneer zelf in januari even vanuit zijn luie stoel een maandelijkse automatische overschrijving van zijn betaal- naar zijn spaarrekening had ingesteld (zeg à 250 dollar per maand), dan had hij nu ook sinds januari 1750 dollar gespaard, en dat zonder dat hij een derde partij toegang had hoeven geven tot zijn betaalrekening. (En zonder dat je saldo op je betaalrekening ineens afwijkt van wat jij dacht dat het was, omdat dit bedrijf dacht dat jij dat geld wel kon missen en het naar je spaarrekening heeft geboekt).

Ik denk dat ik dit bedrijf in Nederland ook maar op ga richten. Voor tien euro per maand wil ik er wel voor zorgen dat er elke maand 200 euro overgeboekt wordt van je betaalrekening naar je spaarrekening. Doe ik voor je. Doen we jaarabonnementen voor 110 euro per jaar (bespaar je nog eens tien euro!) en dan kom ik binnen Nederland gratis bij je langs om samen met jou je automatische overschrijving in te stellen. Jonge, jonge, wat zul jij “besparen”!

5 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

5 Reacties op “Sparen, besparen en nonsens

  1. Haha, wat er al niet verzonnen word he??

  2. Wel slim, je moet er maar opkomen!

  3. e.met3jochies

    Haha! Wat een verhaal zeg!

  4. Verdraaid, dat ik nou niet zo slim was om zoiets te verzinnen 😉

  5. Een heel handige service, ik denk overigens niet dat dit in Nederland voet aan de grond krijgt.
    Ik betaal mijzelf gewoon 2x automatisch een bepaald bedrag nadat mijn salaris is uitbetaald. Een bedrag gaat naar de spaarrekening en 1 bedrag gaat naar de fun-rekening. Je maakt mij niet wijs dat er in de VS geen automatisch betalen mogelijk is in een bepaalde frequentie, per week of per maand of zo.