Overwinning op mezelf: teruggegaan met een defect product

Oké, dit was dus tien jaar geleden onmogelijk geweest voor mij.

Ik ben gisteren teruggegaan naar de winkel waar ik twee jaar geleden een rook&CO-melder kocht, ik bracht het garantiebewijs en de bon mee, en ik heb gemeld dat het ding het niet meer deed, en ik heb een nieuwe mogen uitzoeken.

Om dit allemaal mogelijk te maken, heb ik in de afgelopen jaren moeten leren om bij iets duurdere dingen met garantie altijd de bon en het garantiebewijs te bewaren, verzameld in één mapje op een vindbare plek in huis. En de bon liefst kopiëren, omdat de inkt van bonnen vaak vervaagt in de loop van de tijd. Ik heb ook moeten leren om dan, als er iets stuk gaat, te bedenken dat het nog binnen de garantietermijn valt, en om dan niet te lui te zijn om de spullen weer bij elkaar te zoeken en naar de winkel te gaan.

Naar de winkel gaan, vond ik nog het moeilijkste. Het apparaat had zeven jaar garantie en vertoonde na ruim één jaar al kuren (ik heb het dus ook nog even aangezien, batterijen vervangen, dan deed-ie het weer een maandje, en dan was het weer feest…), maar toch vond ik het dus moeilijk om “gewoon” om een nieuwe te vragen aan de mevrouw die achter de balie stond.

Een hele overwinning op mezelf dus, gisteren. Maar het is gelukt, en ik heb nu weer een rook/CO-melder die het gewoon doet. Hij is van hetzelfde merk als die, die het niet deed. Maar ik heb van datzelfde merk er nog eentje boven hangen, en die doet het al sinds 2012 prima. Dus ik neem zo aan dat de kapotte echt de uitzondering was en dat ik van deze wél minimaal 7 jaar plezier ga hebben!

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op “Overwinning op mezelf: teruggegaan met een defect product

  1. het is voor mij erg herkenbaar.
    ik ga ook niet makkelijk terug met iets wat stuk is gegaan.
    ook al weet ik dat je er recht op hebt.

  2. Tineke

    Wat goed van je! Superslim. Ik denk bij aanschaf soms ook wel eens om de bonnetjes te kopiëren en te bewaren, maar is idd zo’n klusje dat je niet snel doet. Gek eigenlijk hè? Is toch ook een vorm van besparen. 😉

    Je hebt het over een rook/CO melder. Besef wel dat je maar 1 functie tegelijk kunt gebruiken. Aan het plafond is het een rookmelder. Als je hem wilt gebruiken als CO melder moet je hem echter op een lage plek plaatsen, dicht bij de grond. Koolstofmonoxide (=CO) is namelijk een gas dat zwaarder is dan ‘gewone’ lucht en dit zakt dus naar beneden. Aan het plafond zal de melder dus niet snel CO detecteren.