Klagen in het kwadraat

Schreef ik vorige week nog, dat ik terug was gegaan met een defecte rook- en CO-melder, en dat dat een hele overwinning op mezelf was… Zaterdag werd mijn nieuw gevonden moed nog eens extra beproefd: de nieuwe rook- en CO-melder begon te piepen! Drie piepjes, dan een minuut er tussen, dan weer drie piepjes. Volgens de handleiding betekende dit dat de melder stuk was en dat ik hem terug moest brengen naar de winkel. Oh nee toch zeker?

Het gebeurde net toen ik iets uit de diepvries had gehaald die vlakbij de melder staat. Dus ik dacht: nou, wie weet komt het daardoor? En de melder hield er na twee series van piepjes mee op. Dus ik liet ‘m lekker even hangen. Wie weet was het probleem wel over.

Totdat zondagochtend, helaas, het apparaat weer hetzelfde gedrag ging vertonen. Drie piepjes, minuut stil, drie piepjes. Deze keer had ik de diepvries of koelkast niet open gehad, dus daar kon het niet aan liggen. (Nou ja, en sowieso was dat ook zaterdag waarschijnlijk niet de oorzaak). Tja. Wat heb je aan een melder die valse meldingen geeft? He-le-maal niks natuurlijk! Zo’n ding moet stil zijn, tenzij ofwel de batterij leeg is, ofwel er rook, vuur of koolmonoxide is. Op andere momenten wil je ‘m gewoonweg niet horen.

Dus zondagmiddag heb ik alle moed verzameld, en ben weer terug gegaan naar de doehetzelf-winkel. En gelukkig geloofden ze mij (raar verhaal, toch? “Hallo, deze kreeg ik een paar dagen geleden mee omdat de vorige het niet deed, maar hij doet het ook niet.”). Ik kreeg deze keer mijn geld terug in plaats van dat ik ruilde. Van het geld kocht ik een hele simpele optische rookmelder, want ik heb het met dit combi-apparaat nu wel gehad. Hield ik nog wat euro’s over, ook. Boven hadden we wél nog een rook- en CO-melder uit 2012 die het nog steeds prachtig doet. Deze is nu beneden komen te hangen (omdat beneden een mogelijke CO-bron is en boven niet). En de nieuwe simpele rookmelder gaat dan naar de slaapkamer boven om voor rook/brand te kunnen waarschuwen.

Zo, dat is voorlopig ook weer opgelost.

3 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

3 Reacties op “Klagen in het kwadraat

  1. Niet slecht uiteindelijk toch?

  2. Goed gedaan, maar ik kan me je gène wel voorstellen. Ik moet me er ook altijd even overheen zetten.