Bijbaantje

Ik schreef een paar maanden geleden dat ik een klein bijbaantje had gevonden. Nou, daar gaat het nog steeds goed mee. Ik wacht nu op een uitbetaling van zo’n 200 euro die vandaag of morgen binnen moet komen. Tot nu toe heb ik er dit jaar tweeduizend euro mee verdiend. Er zijn ook heel wat uren in gaan zitten, maar dat waren toch uren die ik anders al surfend of lezend had doorgebracht, dus daar kon ik er wel een paar van opofferen.

Ik heb over dit inkomen nog geen belasting betaald. Aangezien ik in de 42% belastingschaal val, zal er van dit inkomen nog wel iets af gaan: van de 2000 euro zal ik dan toch zo’n 840 euro aan belasting moeten betalen. Maar het verhoogde inkomen zorgt er dan ook weer voor, dat ik wat extra geld zelf opzij mag zetten voor mijn pensioen, volgend jaar, omdat ik dan weer wat extra jaarruimte heb. Van de 2000 euro zou ik misschien zo’n 300 euro belastingvrij opzij kunnen zetten voor veel later. Dat vind ik dan weer mooi, en dat verlaagt de belastingdruk ook weer wat.

Ook al moet ik er straks nog belasting over betalen, op dit moment ben ik wel blij met dit extra inkomen. Ik kan het nu gebruiken om te sparen en te beleggen, en dan komt de rekening pas in mei 2016. Natuurlijk moet je dan wel zorgen, dat dat geld er is tegen die tijd! Maar dat is in mijn geval geen probleem.

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Geld en besparen

Een Reactie op “Bijbaantje

  1. e.met3jochies

    Wauw, dat is geen hoog inkomen, maar lijkt me best leuk werk om te doen. Succes! En hopelijk haal je je streefdoel!