Een blijkbaar onverwachte wending op de aandelenmarkt

Net op nu.nl:

Screenshot 2015-10-22 16.40.16Het grafiekje is een beetje stuk, er is geen lijntje voor 460, ik vond dat wel grappig. Het lijkt net, alsof het lijntje gewoon van de kaart gelopen is; of alsof je in de goede oude tijden een grafiek-tekenaar had, en dat die dacht: Ja, zeg, dáár had ik geen rekening mee gehouden, dat het zover op kon lopen! En  het is al 16 uur, dus ik ga gewoon naar huis hoor, ik los het morgen wel weer op!

Vandaag dus een opleving van de markt, ik zat me eerst nog af te vragen waarom, maar blijkbaar is het vanwege een toezegging van iemand van de centrale bank van Europa, dat ze zo nodig nog meer maatregelen willen nemen de komende tijd om de economie te stimuleren. Dat vindt men blijkbaar leuk op de aandelenmarkt.

Over de afgelopen maanden is er ook een beetje herstel na de val in augustus, maar het is nog niet helemaal terug op het oude niveau. (De Amerikaanse S&P500 lijkt wat sneller te herstellen dan de AEX, trouwens). So be it. En het is ook acceptabel dat eigenlijk niemand weet, hoe het verder gaat lopen. We zien het vanzelf wel. Gewoon doorademen 🙂

Advertentie

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op “Een blijkbaar onverwachte wending op de aandelenmarkt

  1. Inderdaad een grappige grafiek zo. Ik ben wel blij met de toezegging en de daaropvolgende opleving van de beurs, want ik heb nog wat in te halen van het derde kwartaal…

  2. Gelukkig de weg terug naa aex 500. Ik vond de correctie een goed ding. De beurs steeg te snel. Nu kunnen we misschien begin volgend jaar de +500 aantikken.