Uitgaven in november

In november gaf ik weer iets teveel geld uit. Dit kwam vooral omdat we al  de huur van het appartementje voor onze wintersportvakantie in januari a.s. betaald hebben. Tel ik het mee voor 2015? Ach ja, ik denk het wel. Ik geloof dat ik de wintersportvakantie begin 2015 al in 2014 betaalde, dus dan is het alleen maar eerlijk dat ik deze nu meetel. Op wintersportvakantie willen in de winter is best duur, blijkt. Mijn helft is 280 euro.

Screenshot 2015-11-29 22.48.31

 

Verder gaf ik nog 74 euro uit aan andere extraatjes en cadeaus, hierin zaten 30 euro aan cadeaus, 24 euro aan een goed doel en 10 euro aan snoep. Tien euro aan contant geld had ik blijkbaar in de loop van de tijd uitgegeven zonder dat ik nog weet waaraan, maar ’t zat niet meer in m’n portemonnee.

Openbaar vervoer was wat duurder deze maand. Ik reisde voor mijn werk wat vaker wat verder weg. Dit wordt ook weer vergoed. Qua boodschappenbudget geven we nog steeds erg veel uit, helaas haalden we het deze maand niet met 500 euro, dat werd toch weer 600 euro, dus mijn deel was 300 euro.

Als laatste de nieuwe post fitness. Aan het begin van de maand werd 41 euro afgeboekt voor het einde van oktober en voor november, en aan het einde van de maand werd 35 euro afgeboekt voor december alvast. Ik hoop niet dat ze zo elke maand een paar dagen eerder afboeken, maar ik ga er vanuit dat het afboeken nu telkens aan het einde van de maand gaat gebeuren.

Enige positieve post is misschien de kledingpost. Ik kocht vorige maand een dure winterjas, en volgende maand ga ik ook weer naar de kapper, maar in november gaf ik hier niks aan uit.

Uiteindelijk gaf ik in deze maand zo’n 350 euro meer uit dan gepland. Vooral dus vanwege de vakantie, en een beetje vanwege de boodschappen. Ik kan er wel mee leven.

Wel ga ik volgend jaar ruimere budgetten nemen. Daar ben ik al over aan het nadenken, maar daarover een andere keer meer.

3 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

3 Reacties op “Uitgaven in november

  1. Dit is belangrijk en je ben in mijn blog vandaag!