Groenprojectenfonds dicht

Het groenprojectenfonds van de ASN is weer dicht, voor de rest van het jaar, zie hier. Nieuwe toestroom werd te groot, omdat je over het geld dat op de peildatum van 1 januari in dit fonds belegd is, geen vermogen hoeft te betalen. Daar willen veel mensen gebruik van maken.

In principe zou je tot zeg 27 december ergens anders in kunnen beleggen, dan switchen naar het Groenprojectenfonds en dan vanaf 2 januari weer verkopen en je geld weer beleggen in iets anders, en dan zou je geen vermogensbelasting hoeven te betalen. Dat zou een belastingfoefje zijn wat je toe zou kunnen passen.

Maar het groenprojectenfonds moet een bepaald percentage van z’n geld echt belegd hebben in groene projecten, anders vervalt de speciale belastingstatus. Om te voorkomen dat door de nieuwe toestroom men ineens niet meer zou voldoen aan dit percentage, omdat het nieuwe geld nog niet zo snel belegd kan worden, is het fonds nu gesloten voor alle inleggers.

Ik kocht in februari en in mei al bij in dit fonds en heb er nu zo’n 6500 euro in zitten, wat ik er ook in laat zitten. Misschien koop ik volgend jaar ook wel weer wat bij, maar dat zien we dan wel weer.

 

Advertentie

Reacties uitgeschakeld voor Groenprojectenfonds dicht

Opgeslagen onder Geld en besparen

Reacties zijn gesloten.