Bezuinigingen waar ik wel voor kies

Wat ben ik blij met ons kleine huisje, met onze oude keuken en badkamer!

We lopen al jaren te dubben, of we niet eens gaan verhuizen naar iets groters, meer in het groen ook. Van onze salarissen moet dat prima kunnen (zegt de hypotheekadviseur).

We lopen ons ook al jaren te ergeren aan de huidige badkamer, en aan de huidige keuken. Die zijn oud, niet onze smaak (al lang voor onze komst in elkaar geknutseld door de vorige “handige” eigenaar) en vallen langzaam uit elkaar. Ik vind ze trouwens allebei nog wel hygiënisch, er groeit geen schimmel of zo. Van onze salarissen kunnen we best een nieuwe keuken of badkamer betalen en dat gaan we misschien ook een keertje doen.

…Maar de afgelopen maanden is mijn vriend een nieuw bedrijfje begonnen, samen met iemand anders. Daardoor heeft hij tijdelijk erg weinig inkomsten. Hij heeft zichzelf zijn salaris van januari afgelopen week uitbetaald, dat van februari moet nog maar even wachten totdat de eerste uitgaande facturen betaald worden door de klanten.

Wat fijn, dan, dat we niet een top-hypotheek hebben die elke maand dringend betaald moet worden, maar gewoon een klein hypotheekje wat zelfs nog van mijn salaris kan, als het zou moeten. En wat fijn dat we niet net opdracht hadden gegeven voor het plaatsen van een nieuwe keuken.

Die keuken en badkamer komen er nog wel een keer, en dat nieuwe huis waarschijnlijk ook wel, maar tot die tijd zitten we hier prima op onze plek, met relatief lage vaste lasten en dus meer armslag om andere dingen te doen.
Dat zijn dan bezuinigingen die bij mij passen, want dit huis is prima voor ons, staat mooi dicht in de buurt van het openbaar vervoer, en in een wijk met aardige mensen.

Advertentie

6 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

6 Reacties op “Bezuinigingen waar ik wel voor kies

 1. Gewoon Vlijtig

  Fijn blijven wonen dan. Financiële rust is ooh zo belangrijk. Veel belangrijker dan een groter huis.

 2. Misschien een indiscrete vraag. Jouw vriend betaalt alle woonlasten (dus incl. energie, OZB, huurwaardeforfait, waterschapsheffingen, gemeenteheffingen et. etc.) en jij draagt daar slechts 400 € per maand in bij. Dat is niet veel en waarschijnlijk niet echt kostendekkend. Daar huurt een student nog geen kamer van 10 m2 van bijvoorbeeld.Gezien jouw hoog salaris kun JIJ vervolgens heel goed sparen.
  Je vriend verdient voorlopig minder dan voorheen, houdt dat in dat jouw bijdrage in de woonlasten omhoog gaat ?

  • Beste Debby, we hebben het een keer uitgerekend, en 400 euro is echt de helft van onze woonlasten, inclusief alle belastingen, verzekeringen, gas/water/licht. Het enige waar ik NIET aan bijdraag, is aan het geld dat in de spaarrekening van de spaarhypotheek ingelegd wordt – want dat geld zal straks ook weer terugvloeien naar mijn vriend, als hij het huis een keer verkoopt. Maar alle kosten worden eerlijk gedeeld.

   Mocht het niet goed gaan met het nieuwe bedrijf, dan zal ik zeker meer bij gaan dragen. Maar we verwachten dat het binnenkort goed gaat lopen.