Belastingaangifte voorbereid

Zo, het zit er weer op. Gisteren heb ik een paar uur besteed aan het bij elkaar zoeken van de belastingpapieren, zowel voor mijn vriend als voor mij. Nu heb ik het stapeltje liggen om naar de accountant te brengen. Omdat mijn vriend een eigen bedrijf heeft, heeft hij een accountant; en die doet dan ook maar meteen de aangifte van de inkomstenbelasting.

Ik heb al geprobeerd om een grove inschatting te maken. Mijn vriend krijgt een hoop geld terug vanwege de hypotheekrenteaftrek, en omdat hij vorig jaar veel geld ingelegd heeft voor zijn pensioen, gebruikmakend van zijn jaarruimte. Dat is mooi, kan ‘ie dat mooi op z’n spaarrekening zetten. Of misschien dit jaar ook weer gebruiken om zijn pensioenrekening te spekken, want als ondernemer zal hij er zelf en actief voor moeten sparen.

Ik kom uiteindelijk uit op ergens tussen de 100 euro in de plus of in de min. Ik heb giften gedaan, waarvoor ik geld terug krijg, maar ik heb ook bijverdiend, en over dat geld is nog geen belasting ingehouden. Ook moet ik een klein beetje vermogensbelasting betalen.

Deze tijd van het jaar is wel ongeveer de enige tijd dat ik een beetje spijt heb van het feit dat ik mijn geld wat gespreid heb. Ik heb geld bij drie banken, bij een verzekeraar (daar heb ik een deposito) en één beleggingsinstituut (Brand New Day), plus nog eens een paar losse kleine beleggingen in windenergie. Als ik al die jaaroverzichten uitprint voor de accountant kost me dat wel wat tijd, en een hoop printerinkt. Ach ja.

Ik ga vanochtend het stapeltje papieren naar de accountant brengen, en dan moet ik maar even afwachten, hoe lang hij over de aangifte doet. Op zich is het een vrij gemakkelijke aangifte, denk ik. De accountant zou er niet al te lang over hoeven te doen. Maar we zijn natuurlijk niet de enige klanten die dat willen, in deze tijd van het jaar 🙂

 

 

Advertentie

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op “Belastingaangifte voorbereid

  1. zo, jij bent deze week goed begonnen!

  2. Ineke

    Ik doe het altijd zelf, het is supergemakkelijk, zeker nu met die vooringevulde aangifte.