Huurautootje?

Ik heb een Greenwheels abonnement genomen!

Twee weken geleden ongeveer moest ik een avondje werken in een stad zo’n dertig kilometer verderop, en het kostte me drie uur aan reistijd met het openbaar vervoer, ook omdat ik vanaf het station dan nog een stukje moet lopen. Per auto had het me waarschijnlijk in totaal één uur gekost.

Nou is het wel zo, dat ik dat half uurtje lopen eigenlijk wel fijn vind, zolang het niet al te zeer hagelt of ijzelt. Een beetje bewegen is goed voor je, en het is heerlijk als het zonnetje er lekker bij schijnt.

Maar soms zit het allemaal een beetje tegen met het openbaar vervoer (kan het zelfs helemaal uitvallen!), of ben je een beetje ziek, of wil je gewoon snel naar huis. Dus voor de keren dat ik echt even snel uit en thuis wil zijn, heb ik nu dit abonnement.

Ik heb ‘m nu één keer gebruikt. Het beviel me goed, maar het is ook wel zo, dat het best duur is. Voor zes uur auto-gebruik en 60 kilometer betaalde ik 45 euro. Dat is best veel geld, maar aan de andere kant: het was inderdaad veel sneller, dus ik had twee uur meer vrije tijd. En stel dat ik in een jaar vijftien keer zoiets doe, dan kost het me ongeveer 700 euro. Het hebben van een eigen auto kost veel meer (de auto zelf, reparaties, APK-keuringen, verzekering, belastingen, parkeerkosten…). En die zou je in onze wijk ook nog eens bijna niet kwijt kunnen, terwijl de Greenwheels-auto voor de deur ongeveer zijn eigen parkeerplekje heeft.

Voorlopig ben ik er dus blij mee.

5 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

5 Reacties op “Huurautootje?

  1. Leuke blog! Heb je ook wel eens SnappCar overwogen? Bij dit deeleconomie initiatief huur je een kleine auto voor veel minder. Onze auto (een Peugot 107) kost 22,50 per dag.

  2. … je zou ook Snappcar eens kunnen overwegen? Geen abonnement nodig….

  3. Lot

    En bij autopech krijg je waarschijnlijk ook snel aan een andere auto.

  4. SnappCar ging ik ook zeggen. Zeker als je in een grotere stad woont, is er best veel aanbod. Maar Greenwheels is voor de hele korte termijn sneller en flexibeler…

    • Ja, en dat laatste is het ook een beetje. Je kan natuurlijk ook overal een auto huren voor een dag, maar dan moet je wel ruim van tevoren weten dat je dat wilt, en soms een eind reizen voordat je de auto af kunt halen. Er staan in mijn buurt meerdere Greenwheels-auto’s, die in principe binnen een paar minuten te huren zijn, mocht dat een keer nodig zijn.