De salarisadministratie

Het voorval van de salarisstrook met de correctie zette me aan het denken. Ik ga er volledig van uit, dat de mensen van die afdeling weten wat ze moeten doen met mijn salaris. Maar nu hadden ze blijkbaar toch een fout gemaakt, waardoor een correctie nodig was.

Aan de ene kant denk ik: so what? Stel dat ik door een fout van hen gemiddeld 50 euro per jaar te weinig zou verdienen – ach. Dat is zo’n klein percentage van het geheel. Ik hou nog steeds ruim genoeg over en voel me voldoende gecompenseerd voor mijn arbeid.

En wat de inkomstenbelasting betreft, is het natuurlijk ook zo dat zelfs als zij een klein foutje maken en bijvoorbeeld teveel inhouden, dat niet uitmaakt. Dan krijg ik het gewoon terug als ik mijn belastingaangifte doe (oké, laat doen).

Maar aan de andere kant was er een paar jaar geleden een collega van mij die stopte met werken na meer dan twintig jaar trouwe dienst, en die moest in die laatste maanden per se nog ergens 8,5 uur méér werken, omdat ze die eerder teveel op had genomen als vakantie-uren. Dus het bedrijf is wél heel precies met hun administratie van euro’s en uren, en misschien moet ik dat dan ook maar zijn.

In dat geval moet ik dus mijn salarisstrook beter gaan begrijpen en beter gaan lezen. Wordt vervolgd…

1 reactie

Opgeslagen onder Geld en besparen

Een Reactie op “De salarisadministratie

  1. Jorien

    Mijn vakantiegeld viel volgend jaar wat tegen. Hoe ik ook rekende, het leek niet te kloppen. Nu werk ik in het onderwijs en qua salaris waren en nogal wat veranderingen geweest, dus ik dacht dat ik waarschijnlijk iets niet goed had berekend. Ik liet het gaan, maar toen ik in oktober mijn salarisstroken bekeek dacht ik er toch weer aan. Ik heb contact opgenomen met personeelszaken en het bleek dat de salarisadministratie was overgenomen door een ander bedrijf en dat het niet helemaal goed was gegaan en het vakantiegeld handmatig was berekend. Vervolgens kreeg ik 150 euro terug, toch leuk. Mijn collega bleek 300 euro te weinig reiskostenvergoeding te hebben gekregen gedurende een jaar. Kortom, het is het zeker waard om er achter aan te gaan. Ik ben controleer loonstrookjes nu altijd.