Bijbaantje

Ik heb nog steeds mijn bijbaantje (zie hier voor de vorige update). Ik transcribeer thuis, “op mijn luie bank”, teksten. Dat wil zeggen, ik typ geluidsbestanden uit waar en wanneer ik er zin in heb. Dus soms bijvoorbeeld ook in de trein naar mijn “echte” werk, ha. Dat voelt als twee vliegen in één klap.

De eerste maanden van dit jaar waren er wat minder opdrachten beschikbaar, maar dat is inmiddels weer helemaal goed gekomen. Tot nu toe heb ik van januari tot en met nu 1100 euro binnengekregen, waarover ik nog wel 40,4% belasting zal moeten gaan betalen. Dus in vier maanden tijd heb ik netto zo’n 655 euro bij elkaar getypt.

Dat is ook iets meer dan ik me voorgenomen had, trouwens. Ik werk er toch vaker aan, dan wat mijn eigen bedoeling was in december. Maar ja, het is wel een beetje verleidelijk. Dan zie ik zo’n opdracht voorbij komen, en dan weet ik dat ik over een paar dagen of weken al uitbetaald krijg, en dan neem ik ‘m toch maar weer aan.

Ik moet er misschien nog iets meer de balans in zien te krijgen. Af en toe zie ik mijn vriend wel met z’n ogen rollen: zit ze daar weer met haar koptelefoon op, zie ik ‘m denken.

Dus ná de opdracht die ik nu nog uit moet werken, zit het er weer even op, neem ik me voor. En ga ik heerlijk van de vrijheid van de rest van deze Tweede Pinksterdag genieten…!

Advertentie

4 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

4 Reacties op “Bijbaantje

  1. Wat een leuke bijbaan. Ik had er nog niet eerder van gehoord (ook gelijk je eerdere blog gelezen. Leuk om zo een extra centje bij te verdienen.

  2. Leuke blog heb je! En dank voor de tip over transcriberen als bijbaan. Ik ben zelf op weg naar een bestaan als ‘digital nomad met een vaste standplaats’ (ik wil naar het Spaanse platteland verhuizen en vanuit daar online voor de Nederlandse markt gaan werken) en dit klinkt best als een aantrekkelijke aanvulling op mijn inkomen!

  3. Sjors

    Wat een leuke bijbaan! Weet jij ook wat ongeveer je uurloon is? Heb misschien ook wel interesse..

    • Het uurloon is ongeveer 10 euro bruto per uur. Het mooie vind ik, dat het flexibel is. Als er een transcriptie wordt aangeboden (dat is niet altijd) en als jij er dan tijd voor heb, dán doe je ‘m, en anders niet.