Code geel

Ik moest net lachen. De KNMI heeft weer eens code geel afgegeven, en het schiet mijn vriend intussen in het verkeerde keelgat. Misschien wordt het inderdaad wel “onstuimig weer”, maar dat daar voor gewaarschuwd moet worden met een kleurencode…

Ik zit te bedenken om ook maar een paar kleurenwaarschuwsystemen in te voeren in mijn leven:

“Lieverd, het EMS* geeft vanavond code oranje, het was een lange en drukke dag op het werk, dus één opmerking over mijn nieuwe kapsel kan al gevaarlijk zijn.”

“Het is vandaag code blauw hier op ons werk. Dat betekent dat er vanwege omstandigheden een gerede kans is dat onze computers het niet doen, met daarnaast ook een grote kans op trager werkende computers.”

“Ach, meneer de verkoper, het is code paars op mijn bankrekening, hè? Dat betekent: voorzichtig doen met uitgaven tot de volgende salarisdag. En dus ook: niets kopen wat je niet absoluut nodig hebt. Helaas.”

Tenslotte is het code donkerrood op mijn weegschaal. Daar moet dus dringend wat aan gebeuren…

 

*EMS is dan natuurlijk het Emotie Meet Systeem…

 

 

Advertentie

5 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

5 Reacties op “Code geel

  1. Hahaha, ik heb smakelijk gelachen om jouw blog! 🙂 Aan de andere kant valt het ook niet goed als er niet gewaarschuwd wordt bij gevaarlijk weer. Het is de kunst om het waarschuwingssysteem zodanig in te zetten dat het niet zijn waarde en geloofwaardigheid verliest.

  2. GJ

    Is het ook wel nodig om met code geel te waarschuwen? Mijns inziens is het met die kleuren dat er bij groen geen wolkje aan de lucht is, code geel dat het niet zulk mooi weer is, maar geen reden om je zorgen te maken, oranje, dan kan het hier en daar aardig tekeer gaan en code rood dan blijf je beter binnen en zorg je dat ramen en deuren gesloten zijn, en alles wat weg of kapot kan waaien binnen is. Als je nu bij alle kleuren gaat waarschuwen, tenzij er echt helemaal geen zuchtje wind staat, en er geen wolkje aan de lucht is, dan schiet het inderdaad zijn doel voorbij.

  3. Gewoon Vlijtig

    Dan had je vanmiddag vanaf 17.00 uur maar eens bij ons komen kijken. Jammer dat ik geen filmpje kan plaatsen. Enorme wateroverlast. Ik ben door water moeten rijden waar het wel 30 cm hoog stond. Vele kelders en woonhuizen onder water. Enorme buien met hagel zijn gevallen tot 20.00 uur. Facebook hier is ontploft met filmpjes van het hoge water.

  4. Wilma

    Ik wordt eerlijk gezegd niet goed van die kleurcode waarschuwingen. “vroeger” (ben ik al zo oud als vijftig plusser) keken we gewoon zelf naar buiten en reageerden daarop. Nu moet alles voorgekauwd worden.