Vakantie-uitgaven

We gaan pas in de vroege herfst op vakantie naar IJsland, maar we moeten de reissom binnenkort toch al gaan overmaken (en we deden in mei ook al een aanbetaling). Een gigantisch bedrag, naar mijn idee, maar hopelijk wordt het heel erg leuk.

Ik moet er wel mijn spaarrekening voor gaan plunderen, want in mijn enthousiasme heb ik toch nog wat extra geld belegd. Als het geld voor de vakantie er af is, over een week of twee, dan zal het aardig leeg zijn op de spaarrekening. Gelukkig komt er elke maand salaris binnen, waardoor ik het weer langzaam zal kunnen aanvullen.

In de tussentijd geven we samen ook nog wat kleinere bedragen uit aan de vakantievoorbereiding. Zo kocht mijn vriend voor een euro of zes twee kaarten van IJsland, en besteedden we een leuk uurtje aan het uittekenen van de reis op één van die kaarten. IJsland kent echt moeilijke plaatsnamen! Zo reizen we naar Kirkjubæjarklaustur en naar Stykkisholmur. Nou ja, na wat gepuzzel lijkt het bij die eerste er op, dat we naar Kerk-jubeljaar-klooster gaan (ben niet zeker over dat middelste stukje), maar bij de tweede gaan we naar Stokjesholm of zo?

Gisteren bestelde mijn vriend ook nog de Lonely Planet reisgids van IJsland, omdat dat volgens hem de leukste reisgids is. Dus die komt er binnenkort ook nog aan.

Dus het plan is: over een paar weken effe snel dat bedrag overmaken… en dan weer vrolijk door met de voorpret, onder andere het uitpuzzelen wat we zéker willen gaan zien, onderweg.

Icelandic Horse with blue eyes

Deze zullen we zeker wel tegen gaan komen? Foto door Anjali Kiggal

Advertentie

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op “Vakantie-uitgaven

  1. Leuk die voorpret!

  2. Bouk

    Oh heerlijk he!! Wij moeten deze zomer nog weg, maar ben ook alweer voor volgend jaar aan het kijken….erg niet? Maar ben dan ook gek op vakantie hoor…. Veel plezier met de voorbereidingen…