De uitgaven van juni

Nou ja, het is nog maar de ochtend van de 30e, maar toch ga ik ze al opnoemen, de uitgaven van juni. Het totale bedrag aan uitgaven was bijna 1200 euro, dus dat is mooi weinig, daar ben ik tevreden over.(Maar in juli gaan we de vakantie betalen, dus ik weet al dat dat niet zo mooi blijft).

Hier is het overzicht, met dus in de allereerste kolom de categorieëen, in de tweede de geplande uitgaven, in de derde de werkelijke uitgaven in juni, en in de laatste kolom hoeveel ik voor- of achterloop op de planning voor  heel 2016.

Screenshot 2016-06-30 09.54.05

Opvallende stukjes zijn misschien:

Huishoudpotje in de problemen
De extra 50 euro die ik in het huishoudpotje stopte (en mijn vriend deed dat ook). We kwamen even niet toe met het gewone bedrag deze maand. Hmm. Dat blijft een puntje.

Big spender wat kleding betreft
Ik gaf deze maand veel uit aan kleding. Ik ging uit winkelen en kocht een stuk of acht kledingstukken en kan nu hopelijk weer een hele tijd toe. Je ziet dus hier, dat ik over het jaarbudget heen ben nu, maar ik hoop dan dus weer een paar maanden bijna niks uit te hoeven geven (behalve voor de kapper). En dan komt dat vanzelf weer goed.

Achterstanden inhalen
Bij de categorieën vervoer, mobiele telefoon en vrij te besteden bleef ik onder het maandelijkse budget, waardoor het bedrag dat ik achterloop op de planning voor heel 2016 kleiner wordt, maar nog niet nul. Daar moet ik volgende maand dus weer verder aan werken.

Beleggen alsof ’t niets kost
Ik stopte veel geld in beleggen in juni. Dit ga ik de komende maanden minder doen, omdat mijn spaarrekening weer wat aangevuld moet worden (en die vakantie moet betaald…).
En ik stopte ook het laatste beetje geld in pensioenbeleggen voor dit jaar. Ik heb nu al mijn reserveringsruimte en al mijn jaarruimte op en moet dus weer wachten tot 2017. In de komende vijf maanden zul je dus het rode bedrag in deze categorie naar nul zien teruglopen.

 

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Geld en besparen

Een Reactie op “De uitgaven van juni

  1. Hahaha, zo herkenbaar om ongeduldig te zijn om op het einde van de maand de overzichten te willen maken. Zelf heb ik dit ook gedaan en de savingsrate berekend van deze maand en afgelopen maanden. Naja, excel heeft dat gedaan :D.